hur man byter kylaren i en bil

hur man byter kylaren i en bil

Radiatorn i bilen är en viktig del av kylsystemet. Monteras i fronten på bilen där den utsätts för kall luft kommer in genom grillen, avleder radiatorn värmen från kylmedlet som cirkulerar genom motorn och se till att motorn inte överhettas. Om radiatorn inte på en bil, kan det resultera i en rejäl reparation faktura. Kylsystemet komponenter som ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov, och detta inkluderar radiatorn

Du behöver:.
Domkraft.
2 pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Skruvmejsel.
Trasor.
Avfettningsmedel.
Färska kylvätska.
Kylare.


1.
Parkera bilen på en plan yta. Se till att motorn är kall. Ta bort kylarlocket. Lyft främre delen av fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar. Leta avtappningspluggen på undersidan baksidan av radiatorn. Detta kan vara en bult som lossas med en skiftnyckel eller en pyskranen som slås för hand eller med en tång. Placera en behållare under avtappningspluggen. Lossa pluggen och dränera kylvätskan i behållaren.
2.
Bort fläkten svepning. Detta kommer att hållas den med bultar eller skruvar på toppen där den fäster till kylaren eller plåt runt kylaren. Ta bort den elektriska fläkten (om fordonet har en) om det begränsar tillgången till radiatorn. Elektriska fläktar är fastskruvade och skruvas på plats framför eller bakom radiatorn. Koppla bort kablarna som går till fläkten. Om bilen har en automatisk växellåda, lokalisera och frånkoppla kraftöverföringen kylledningar som går till kylaren. De kommer att på ena eller det andra, nära botten. Lossa och ta bort dem med ett flänsmuttern skiftnyckel (kallas även en linje skiftnyckel) som går vidare kring bulten att förhindra att trimma den.
3.
Lossa slangklämmorna som håller kylarslangar till kylaren upptill och nedtill. Lossa klämmorna med en skruvmejsel eller en liten skiftnyckel. Skjut kylarslangar bort av radiatorn.
4.
Bestäm hur radiatorn är fastsatt i motorrummet. Det kommer sannolikt att bultar i botten eller på endera sidan av kylaren som bulten av radiatorn i chassit, ramen eller ett kors medlem. Det kan också helt enkelt vara ett par klipp på toppen som håller den på plats.
5.
Bort kylaren från motorrummet. Rengör området under kylaren med avfettning och en trasa. Installera den nya kylaren i samma riktning som det gamla. Installera om bultar eller klipp som håller den på plats.
6.
Kontrollera kylarslangar. De bör vara ganska smidig och inte uttorkad, trasiga eller spruckna på något sätt. Byt ut dem om de inte i god form. Skjut slangar tillbaka till kylaren och dra åt slangklämmorna med skruvmejsel eller skiftnyckel. Anslut överföring kylledningar och elektriska kylfläkten (om tillämpligt) och installera fläkten svepning.
7.
Kontrollera att tömningstapparna är åtdragna. Fyll kylaren och kylsystemet med en 50/50 blandning av vatten och färsk kylarvätska. Sänk bilen tillbaka till marken. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills termostaten öppnar och kylvätskan cirkulerar genom kylsystemet. Påfyllning av radiatorn tills det tar inte mer. Sätt tillbaka kylarlocket och påfyllning av kylvätska overflow tank om det behövs. Stäng av motorn och kontrollera tätheten.


Relaterade artiklar


hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
hur man rengör en EGR-ventil på en Ford F150
rensar TCS koder i en saab
varför finns det ingen sändning stickan?
hur man installerar 1960 F100 oljefilter
bilsäkerhet frågor
hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter
vad betyder återuppbygga en motor betyder?
hur man justerar spänningen på en slingrande bälte i en Cheva 4,3 motor
hur man startar en kall bil med en hårtork