hur man byter en bromsrotortemperatur på en 2005 toyota tundra

hur man byter en bromsrotortemperatur på en 2005 toyota tundra

Den bromsrotortemperatur på 2005 Toyota Tundra är en av de viktigaste delarna i bromssystemet. Rotorn ger en plattform på vilken bromsbelägg är konstruerade för att arbeta. Elektroderna tvingas mot rotorn av bromsok kolven långsamt och så småningom stoppa Tundra under bromsning. Bromsbeläggen är byggda med slitageindikatorer som blir utsatt när kuddar har nått en avgörande grad av reparation. Indikatorerna landskapet mot den släta ytan på rotorn att avge en ljudsignal till föraren. Den skrapning kan skada ytan på rotorn, som kräver snabbt byte av skiva

Du behöver:.
Rörtång
. Jack.
Pallbockar.
15-mm skiftnyckel.
Kedjesmörjmedel (om det behövs).
Bromsdelar renare.
Stålborste.
Rotor.
Handduk.


1.
Lossa muttrarna på hjulet motsvarar rotorn som ska ersättas. Använd en rörtång eller 21-mm-uttag och brytare bar att lossa klackarna.
2.
Placera domkraft mellan mellan ramar delen av Toyotas chassi. The cross-Ramen är en kraftig skärningspunkten mellan fordonets ram ligger ca 2 meter från framför lastbilen. Lyft bilen och placera pallbockar under ramen närmare på kjolar (eller fendrar) av Tundra.
3.
Avlägsna muttrarna för hand och ta hjul /däck från hjulskruvarna. Lägg i hjulet på marken med kanten vänd uppåt. Använd däcket som säte medan du förhandla om resten av rotorn ersättare.
4.
Ta bort bromsok och bromsok bro från rotorn. Använd en 15-mm nyckel för att ta bort bromsok in bultar och muttrar bromsok fästet sitter på baksidan av båda komponenterna respektive.
5.
Ta bort bromsok från rotorn och vila den på styrningen armen ovanför bromsen församling. Ta bort bromsbeläggen från spåren i bromsoket fästet.
6.
Dra bromsok fästet bort från rotorn och lägg den på marken.
7.

Drag av rotorn direkt från fordonet. Om rotorn skivan fastnat på hjulbultarna eller styrspindeln, spray kedjesmörjmedel eller WD-40 på baksidan av rotorn för att lossa grepp hindra ämnet (oftast en kombination av läckt bromsvätska och rost). Låt smörjmedlet arbeta sig in i sprickor i bromsen montering innan du försöker ta bort rotorn igen.
8.
Rengör styrspindeln bakom rotorn och hjulbultar när rotorn har tagits bort. Använd broms-delar renare och en stålborste för att rengöra vätska eller rost från området.
9.
Rengör ny rotor med broms renare. Den packning olja på den nya rotorn fräter bromsbeläggen och orsaka att bromsarna att röka under inbromsning om de lämnas på rotorn. Torka rotorn ren med en handduk, bli av med broms renare och förpackning olja från rotorns ytor.
10.
Placera den nya rotorn på hjulbultarna med upp mittsektion (kallad "top-hat" avsnitt) utåt.
11.

tillbaka bromsok fästet och skruva i fästet bultar med uttaget och spärrfunktion. Sätt bromsbelägg i spåren på båda sidor om den nya rotorn. Returnera bromsok och bromsok bultar till bromsen församling.
12.
Placera hjulet tillbaka till hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand.
13.
Lyft Tundra med domkraft och tag bort domkraften som stödde fordonet under hela rotorn ersättning. Sänk fordonets däck till marken. Dra åt muttrarna med rörtång.


Relaterade artiklar


hur man byter bränslefiltret på en mazda årtusenden
hur du ändrar bromsarna på en 1999 Chevrolet Blazer
hur man använder en dubbel spänning laddare bil batteri
blind popnittång instruktioner
hur man får en rapport för Europaparlamentet påminner om ett fordon
hur du lägger till vätska servostyrning på en 2002 Park Avenue
hur man skriver på nyckelbrickor
vad som händer när bränslefiltret är igensatt?
hur man läser koderna kontrollera motorn på 1997 kavaj
hur man ändrar en generator på en Toyota Celica