hur man byter en bränslefilter F150

hur man byter en bränslefilter F150

En Ford F150 bränslesystemet börjar med bensintank som rymmer bränsle och husen bränslepumpen och bränsle sändande enheten. Därifrån reser bränslet framåt i bränsleledningar, genom bränslefiltret och i bränslet skena, där den äter till bränsleinsprutarna. Spridarna spray bränslet i förbränningskammaren, där det blandas med luft och en gnista antänder den. Om bränslefilter pluggar upp på grund av de föroreningar den filtrerar ut av bränslet kan motorn inte köras. Ford Motor Company rekommenderar att du byter filtret var 15. 000 miles för att säkerställa optimal bränsle körsträcka och bränsle systemets prestanda.

Du behöver:
tråget
. Bränsleledningen koppla verktyg.
Nytt filter.


1.
Följ bränsleledningar framåt från bensintank, längs insidan av den vänstra ramen järnvägen för att hitta bränslefiltret. Ett filter Spännband håller filtret i ramen på området under förarsätet.
2.
Placera avtappningskärl direkt under filtret för att fånga den lilla mängd bränsle som rinner ut när du kopplar bort filtret. Bänd bränsleledningen klämmorna, som ligger i slutet av inkommande och utgående bränsle-ledningar, uppåt med bränsleledningen koppla verktyg.
3.
Dra bränsleledningen ändarna bränslefiltret för hand. Skjut gamla bränslefilter ur Spännband och skjut sedan det nya i bandet för att ersätta den. Kontrollera flödet pilen på det nya filtret syftar till framsidan av F150.
4.
Anslut bränsleledningar till det nya filtret för hand och försiktigt in klämmorna tillbaka i position , där cheferna är i jämnhöjd med den omgivande bränsleledningen slut.
5.
Klättra ut från under bilen med kondenstråget och gamla filtret. Vrid tändningen till körläge i 10 sekunder. Stäng den igen och slå tillbaka för att köra i 10 sekunder. Du kan nu starta F150.

Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på en bränsle systemet medan rökning eller runt öppen eld. Bränsleångor antända enkelt och snabbt orsaka allvarliga personskador eller dödsfall.


 • Relaterade artiklar


  hur till vända bort ett ljus kontrollera motorn i en Toyota Camry
  hur man punsch i radio-koden på en 1998 Mitsubishi Galant
  hur man blöda bromsen linjer på en Dodge Dakota
  hur du tar bort vattenfläckar från en bil
  hur man läser 97 lumina koder kontrollera motorns
  hur man får ett handikapp platta i Texas
  Hur du donerar däck
  hur man byter kuddar skivbroms på en Toyota 4runner
  hur man byter tändstift på en 2001 Aztek
  Felsökning tändspole på en 1994 Volkswagen Jetta