hur man byter bränslefiltret i en Duramax

hur man byter bränslefiltret i en Duramax

Duramax bränslefilter levereras som standard på Chevrolet lastbil modeller. Den Duramax bränslefiltret är utformad för att fälla och ta bort eventuellt skräp från diesel innan bränslet blir till motorn. Den Duramax bränslefiltret också skiljer något vatten som kan finnas i bränslet och hindrar vattnet från att nå motorn. När dessa bränslefilter få fullt av skräp och vatten till filtret behöver bytas

Du behöver:. .
Diesel dropplådan
Diesel bränslefilter bandet skiftnyckel.
Diesel.
Duramax diesel filter.


1.
Parkera fordonet på en plan yta och stäng av motorn.
2.
Flytta till det främre passagerarsätet sidan av fordonet och leta reda på plasthöljet bakom fronten förarsidan hjul. Detta skydd är inne i främre förarsidan hjul facket. Det finns 15 plastclips som håller detta vakt på plats. Dra vakt över varje klipp och ta bort skyddet från hjulet facket. Du kommer nu att kunna se bränslefiltret.
3.
Leta reda på vattenavskiljare kontakten på botten av bränslefiltret. Följ kablarna från avskiljaren anslutningen till kontakten på motorblocket. Dra ur kontakten vatten separator kontakten och låt den hänga ned under bränslefiltret. Detta gör att du kan glida bandet skiftnyckel upp på filtret.
4.
Skjut bandet skiftnyckel upp på bränslefiltret från botten. Var noga med att placera bandet skiftnyckel ungefär halvvägs upp på bränslefiltret. Vrid bränslefiltret moturs för att lossa filtret. När filtret är löst nog för att skruva med handen, ta bort remmen skiftnyckel och avsluta skruva ur bränslefiltret. Var försiktig-bränslefiltret kommer att vara full av diesel
5
kasta det gamla bränslefiltret i dropplådan. . . Placera den nya Duramax diesel filter rakt upp och fyll den helt med diesel. Sprid en generös mängd diesel runt O-ringen.
6.
Placera den nya bränslefilter, full av diesel, genom ratten facket och fram till Gängstift på bränsle filterhuset. Håll bränslefiltret upp till stuteriet och skruva på den, medsols. När bränslefilter skruvarna på trådar, fortsätter du att vrida bränslefiltret tills det blir för hårt att vända.
7.
Skjut bandet skiftnyckel tillbaka till bränslefiltret. Vrid bränslefilter ett halvt varv för att korrekt sits det nya filtret till bränsle filterhuset.
8.
Komprimera primer pumpen på toppen av bränslet filterhuset in och ut med din hand för att avsluta fylla bränslefiltret med diesel och för att avlägsna all luft. Håll komprimera primer pumpen tills pumpen blir för hårt för att pumpa.
9.
Haka vattenavskiljare ledaranslutning tillbaka upp till pluggen på motorblocket. Skjut dropplådan ut från under fordonet.
10.
Vrid startnyckeln på i 15 sekunder innan startförsök. Sedan starta motorn och inspektera den nya bränslefiltret med avseende på läckor medan motorn är igång. Stäng av motorn. Gå tillbaka till fronten på förarsidan hjul fack och ominstallera plasthöljet bakom ratten.

Tips och varningar


 • Duramax bränslefiltret måste vara helt full av diesel-eller motorn kommer inte att veven.
 • Var noga med de gamla O-ringen är från gamla bränslefiltret innan du installerar det nya filtret. Om det nya bränslefiltret är installerat över den gamla O-ringen kommer bränslefilter läcka när motorn är igång och göra att motorn suger luft, skapa ånglås.


 • Relaterade artiklar


  hur ställa in tiden på 1997 toyota corolla
  hur man byter en ljuddämpare rem
  Audi överhettning felsökning
  hur man installerar NGK tändkablarna på en integration
  hur du tar bort dörrpanelen på en 1993 markis
  hur ändrar tändkablarna på en 1996 Lincoln
  hur man byter tändstift på en 2003 CTS
  hur man rengör säkerhetsbälten
  Felsökning O2-sensorer i en ’94 4.0L Ford Ranger
  hur man ändrar den bakre bromsarna på en 1995 ford explorer