hur du installerar en knacksensorn på en ’96 Nissan Altima

hur du installerar en knacksensorn på en ’96 Nissan Altima

Du kan byta ut knacksensorn på 1996 Nissan Altima hemma och spara lite surt förvärvade pengar medan må bra om att slutföra arbetet på bilen själv. Den knacksensoren övervakar vibrationer i motorn från utsidan av blocket. Sensorn skickar information till motorstyrningen datorn, gör det möjligt att försöka kompensera för eventuella knackar orsakats, från ett magert eller rika förhållanden inom de cylindrarna

Du behöver:.
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Ratchet.


1.
Öppna huven på din Altima och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bult från kabeln avslutas med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera den från batteripolerna medan du arbetar.
2.
Lokalisera knacksensorn på framsidan av motorn, strax nedanför mitten insprutare. Sensorn ser ut som en liten svart ring med en tråd fäst vid den och har en bult i mitten. Det monteras på utsidan av topplocket.
3.
Följ pigtail ledningsnätet längs dess längd tills du hittar den kontakten där den möter selen motorns kablar. Släpp låsfliken på kontakten och separera de två halvor. Flytta tillbaka till sensorn och ta bort bulten med en skiftnyckel, ta sedan bort sensorn från huvudet.
4.
Placera den nya sensorn på huvudet och installera bult genom mitten av sensorn. Dra åt bulten med hylsa och spärrskaft, kör sedan pigtail ledningsnätet till motorns kabelstam, efter samma väg den gamla pigtail används.
5.
Anslut pigtail till kabelnätet kontakten, trycka ihop de två halvorna tills de låses på plats. Anslut den negativa kabeln till den negativa batteripolen på batteriet. Installera bulten och dra åt med en skiftnyckel.


Relaterade artiklar


hur man stänger av ljuset kontrollera motorn på en Passat
vad som gör en bil köra varmt?
hur man byter kuddar skivbroms på en Toyota 4runner
hur du ändrar bromsljusen på en 2003 Kia Rio Cinco
Wisconsin katalysator lagar
hur du tar bort ett oljetråg på en 1997 ford F350
tuggummi bort från en bil
hur man byter en stuga luftfilter på 2005 gmc
hur man byter en maxima bränslefilter
hur du tar bort en vevaxel remskiva på en 1992 förspel