hur du ändrar bränslefiltret på en mazda 626

hur du ändrar bränslefiltret på en mazda 626

Bränslefiltret på Mazda 626 modellen bilar är den främsta källan för rengöring av bränslet innan det når intaget på motorn. Gasen pumpas upp ur bensintanken och färdas genom bränsleledningar under bilen. Gasen åker sedan upp till motorrummet och in i bränslefiltret. När gasen kommer in i bränslefiltret, färdas genom ett fibrer, filter som fångar alla små partiklar och orenheter från gas. Mazda 626 bränslefilter bör bytas mellan 50. 000 och 75. 000 miles.

Du behöver:
3/8-tums spärrnyckel
. 3/8-tums köra uttag.
Liten gas dropplådan.
Tång.


1.
Parkera Mazda 626 och öppna huven. Promenera till bakre delen av bilen och ta bort tanklocket från bensintanken. Detta tar bort det höga gastrycket bort av bränslefilter.
2.
Gå tillbaka till framsidan av bilen och titta ner i förarsidan motorrummet och leta silver runda bränslefilter kapseln. Det finns ett luftintag församling som kommer att behöva tas bort för att kunna nå bränslefiltret.
3.
Skruva den lilla skruvarna som håller församlingen luftintaget till föraren sida av motorrummet. Dra luftintaget ut och ställ den åt sidan.
4.
Titta ner i förarsidan motorrummet och du kan nu se toppen av bränslefiltret. Skjut en liten dropplådan eller behållare under bränslefiltret.
5.
Leta fjäderklämmor som håller toppen och botten bränsleledningar till bränslefiltret. Använd tång för att komprimera klämmorna och skjut slår ned på bränsleledningar. Dra sedan bränsleledningar bort bränslefiltret och låt dem hänga ned mot dropplådan.
6.
Dra bränslefilter ur flexibla fästet och kassera det gamla filtret i dropplådan. Sätt i det nya bränslefiltret i det flexibla fästet. Se till att flödet pilen på bränslefiltret riktas mot motorn.
7.
Tryck båda bränsleledningarna på bränslefiltret hamnar. Det finns en förhöjd spåret på bränslefiltret portar som håller bränsleledningarna på bränslefiltret. Tryck bränsleledningar förbi detta område. Dra sedan dropplådan ur motorrummet.
8.
Sätt montering luftintaget och drag åt de små bultarna med 3/8-tums spärrnyckel och uttag.

9.
Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Dra runt motorn och inspektera den nya bränslefiltret med motorn igång.
10.
Stäng av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


 • Mazda 626 bränslefiltret är utformad för att passa ett sätt. Installera det nya filtret med flödet pilen på sidan av filtret sett i motorn. Om filtret är installerat på fel sätt kommer motorn vev inte.
 • Håll alla öppna lågor borta från gas.
 • Använd skyddsglasögon vid arbete runt gas.


 • Relaterade artiklar


  diy HID-lampor
  hur man rengör en stuga’s luftfilter
  hur du tar bort en PT Cruiser väska passagerare
  hur man installerar transmissionsolja i en 2000 Toyota Camry
  hur du tar bort vatten fläckar från bilfönster & speglar
  Wisconsin katalysator lagar
  hur man byter en PCV ventil i en Honda Civic
  hur man byter bränsle filter för en Kia Sedona
  hur man punsch i radio-koden på en 1998 Mitsubishi Galant
  hur du tar bort en remskiva på en liten motor