diy Jetta TDI bränslefilter

diy Jetta TDI bränslefilter

Som på vilken bil som helst, bränslefiltret på en VW Jetta TDI är en viktig del av bränslesystemet och ansvarar för att förebygga smuts och skräp kommer in i systemet bränsleinsprutning. Filtret behöver bytas på fabriken rekommenderade intervaller för att förhindra problem med bränsletillförsel. Byte av bränslefilter på en Jetta ett enkelt förfarande eftersom filtret är en lättillgänglig plats i motorrummet istället under bilen som på många andra modeller

Du behöver:
Torx bits och ratchets.
Skruvmejslar (x2).
Nya bränslefiltret.
Trasor.


1.
Se till att bilen står parkerad i ett väl ventilerat område eftersom du kommer att arbeta runt rökgaser. Använd gummihandskar och skyddsglasögon. Rengör filterhuset med en trasa. Filtret och bostäder finns i framsidan av motorn viken bredvid kylvätskan reservoaren.
2.
Använd en Torx lite för att lossa luftskruven på filterhuset för trycket i det insprutningssystem. Inte alla TDI-motorerna är utrustade med luftskruven. Ta bort de fem skruvarna som håller på locket för behållaren med en torx lite. Dra av locket och torka upp utspillt bränsle.
3.
Ta bort den gröna förseglingen på filterhuset locket och blått sigill under locket. Ta bort det gamla filtret genom att placera en skruvmejsel på vardera sidan och försiktigt bända uppåt tills filtret skjuts ut. Var försiktig med stänk bränsle. Jämför filtret till ny som du installerar för att säkerställa att det är rätt filter.
4.
Skruva loss bränslefiltret bostäder från fästet som håller den i motorrummet. Häll bränslet i bensintanken eller kassera det ordentligt. Rengör insidan av bränsle filterhuset med en trasa. Sätt tillbaka bränslefilter bostäder genom bultar fast fästet.
5.
Installera det nya filtret i kammaren den genom att trycka den långsamt i huset tills det sitter ordentligt i botten av huset. Fyll huset med färska dieselbränsle. Installera de gröna och blå sigill.
6.
Bolt filterhuset tillbaka locket med de fem skruvarna. Dra åt skruvarna till 2. u00A3 2 /ft med en momentnyckel Om modellen använder en luftskruven, 3,7 lb /ft om det inte finns någon avluftningsskruvens. Vrid startnyckeln på utan att starta motorn att prima bränslesystemet. Upprepa proceduren och sedan starta motorn på det tredje försöket. Kontrollera att det inte finns några läckor i närheten av filtret och bostäder.


Relaterade artiklar


hur man målar en släpvagn
hur man byter bränslefiltret i en 2001 nonchalant
hur du ändrar bränslefiltret på en 2006 ford focus
hur du ändrar bränslefiltret på en mazda 626
Hur strålkastarna jag ändra på en Buick Rainier?
hur man byter en bränslepump i en 1999 chevy Tahoe
hur du tar bort mögel och mögel lukt från en automatisk
hur du ställer in tändningen på en 351 cleveland
bränslepump borttagning och installation
hur man underhåller lädersäten