Hur man vet om bränsleinsprutningar behöver rengöras

Hur man vet om bränsleinsprutningar behöver rengöras

I slutet av-modell bilar och lastbilar, kombinerar bränsleinsprutning trycksatt bränsle från ett bränsle järnväg med luft och ger denna blandning till motorn. Bränsleinsprutarna är elektroniskt drivna ventiler som "injicerar" eller avstå denna blandning av insugningsventilerna via ett litet munstycke som förångas bränslet, gör det möjligt att bränna smidigare. Bensin kvar i munstycken insprutare när motorn stängs ned kan bygga upp över tiden, täpper till spridare. Detta resulterar i dålig motorprestanda eftersom rätt mängd bränsle inte kan passera genom insprutningsmunstycken. Det finns några kontrollampa tecken som pekar på smutsigt bränsle spridare
1.
Ett tecken bränsleinsprutningar behöver rengöras är ojämn tomgång. Ojämn tomgång uppstår när bränsle injektorer bli igenfyllda och beröva cylinder av bränsle. Motorn kanske låter som det är på väg att sluta, vilket är ett resultat av dålig bränsletillförsel och ett tecken bränsleinjektorerna behöver rengöras.
2.
Tändning misständningar (när bilen inte startar i ett eller flera försök) är ett annat tecken på smutsigt bränsle injektionsmissbrukare. Igensatt bränsleinjektorerna störa luft och bränsle blandning behövs för att starta bilar, som orsakar antändning eller "lean" misständningar.
3.
Dålig acceleration är ytterligare ett tecken bränslespridare behöver rengöras. Bränsle kan inte sprutas ordentligt i motorer om bränsleinsprutarna är igensatta. Då farten ökar, behöver motorn mer bränsle, och smutsig insprutarna kan inte leverera rätt mängd, vilket resulterar i stapplande eller tvekan vid acceleration.


Relaterade artiklar


hur man rengör ett AEM dryflow filter
hur man läser ljuset kontrollera motorn på en Honda
symptom på ett bilbatteri går dåligt
hur man identifierar lacken på ett fordon
hur man byter en 2000 chevy lumen bränslefilter
hur kontrollerna av tanklocket på en Ford F150
hur man ändrar kabinluft renare
hur man byter en stuga luftfilter på 2005 gmc
hur man rengör och detaljer en bilmotor
hur du ändrar bränslefiltret på en 2006 VW Jetta