hur man tar hand om vinyl toppar på en automatisk

hur man tar hand om vinyl toppar på en automatisk

Vinyl bil toppar är tillverkade av två olika material-tyg eller vinyl. Varje typ kräver särskild försiktighet från en trogen ägare. Tåla mer misshandel än dess motsvarighet duk är vinylen inte utan begränsningar. I själva verket lämnade en vinyl tak oskyddad från väder och vind så småningom ruttnar och tår, ibland bortom reparation. Skötsel av din bil är vinyl topp inkluderar en underhållsplan som omfattar användning av en specialiserad renare och vinyl beskyddare

Du behöver:.
Vakuum med klädsel borste.
Vinyl renare.
Plastborste.
Trädgårdsslang.
Mjuk trasa.
Vinyl Protectant.


1.
Dammsug vinylen regelbundet för att avlägsna smuts, damm eller andra rester som har samlats. Använd ett vakuum med en klädsel borste som inte repar eller riva vinyl. Dammsug vinylen före varje rengöring.
2.
Applicera en vinylrengöring till vinylen enligt tillverkarens anvisningar. Arbeta renare i vinyl med hjälp av en mjuk plast borste. Använd cirkulära rörelser för att lyfta kraftiga fläckar.
3.
Skölj vinyl topp med vatten från en trädgårdsslang, extra noga att ta bort alla av produkten under sköljningen. Torka av vinylen med en mjuk trasa och låt den lufttorka.
4.
Skydda vinylen med hjälp av en spray Protectant speciellt avsedd för vinyl toppar. Applicera vinyl skyddsmedel enligt tillverkarens anvisningar. De flesta produkter kräver 2-3 även applikationer, med en 10-minuters torkning emellan.
5.
Bestäm en rengöring regim och hålla fast vid det. Gör det kommer att förlänga livslängden på din bil vinylen. Rengör toppen, och återanvända spray Protectant minst var fyra till sex veckor.

Tips och varningar


 • hårt smutsad vinyl kan kräva mer än en rengöring.
 • Kolla din instruktionsbok för speciella skötselråd innan någon typ av skyddsmedel eller rengöringsmedel till vinylen.
 • Använd aldrig en mögel remover, allrengöringsmedel rengöringsmedel eller ett rengöringsmedel som innehåller freon, silikon eller CFC (klorfluorkarboner). De kemikalier i dessa produkter kan skada vinyl och sömmen över tiden.


 • Relaterade artiklar


  När måste en Camry Hybrid batteri behöver bytas ut?
  enkelt sätt att blöda bromsslangar
  hur ändrar kabinen luftfiltret på en 1995 Acura Legend
  Vilka tecken och symtom på ett dåligt 2001 jeep bränslepump?
  hur du ändrar de främre bromsarna på en 1996 F250
  Hur man testar bil Struts
  hur man läser en lätt kontrollera motorn på en Honda Accord
  hur man tar betalt en död bil batteri med ett hus nuvarande
  hur man byter Suzuki aktning serpentin bälten
  hur du ändrar strålkastarna på en 1996 Tahoe