hur man byter en startmotor på en Cheva S-10

hur man byter en startmotor på en Cheva S-10

Chevrolet S-10 använder en elektrisk startmotor för att säkerställa att fordonet vevar varje gång nyckeln vrids. Byte av startmotorn är mycket enkel och bör inte ta mycket lång. Åtkomst till startmotorn är tät och det rekommenderas att du byter den från under bilen. Denna handledning kommer att beskriva processen för att ersätta en startmotor för 1994 till 2004 modell år med 4,3-litersmotor, men processen är liknande för andra årsmodeller

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.
Nya startmotorn.


1.
Access motorutrymmet genom att öppna huven och säkra den med propeller staven. Koppla batterikablarna genom att skruva bort dem från depåer med en hylsnyckel. Detta kommer att isolera den elektriska strömmen.
2.
Krypa under passagerarsidan av bilen för att hitta startmotorn. Förrätten är monterad mellan svänghjulet och motorn.
3.
Leta reda på ledningsnätet till baksidan av solenoiden. Lyft låsfliken upp och dra ut den ur solenoiden. Skruva loss minuskabeln från baksidan av solenoiden.
4.
Skruva loss de två fästskruvarna som håller startmotorn till ramen. Dra i startsnöret bort för hand. Placera starter i rutan som den nya startmotorn var förpackad i.
5.
Bolt den nya startmotorn till ramen. Dra åt bultarna med en hylsnyckel.
6.
Anslut ledningsnätet till baksidan av solenoiden. Placera minuskabeln på baksidan av magnetventilen genom att skruva loss muttern och utsläppande ledningen på stuteriet. Dra åt muttern över ledningen med en hylsnyckel. Dra inte åt, eftersom detta skulle kunna beröva stuteriet.
7.
Anslut batterikablarna till batteriet med hylsnyckel. Se den röda kabeln är ansluten till den positiva polen. Den positiva terminalen indikeras med ett "+" symbolen.
8.
Startar lastbilen för att se till startmotorn fungerar tillfredsställande.

Tips och varningar


 • Återvänder startmotorn till fordonsindustrin-delar butik kommer att försäkra dig om kärnan insättning. Kärnan insättning är en avgift som uppkommit för att se den gamla startmotorn förs tillbaka till butiken.
 • Var försiktig när du arbetar under lastbilen. Se till att bilen är parkerad på en plan yta och parkeringsbromsen är inställd.
 • alltid isolera det elektriska systemet före arbete på startmotorn. Detta kommer att förhindra elektriska stötar.


 • Relaterade artiklar


  hur man ladda ett helt urladdat batteri Altima bil
  hur man byter bränslefiltret på en 1994 Toyota Camry le 4-cylindrig
  hur man byter ett däck på en BMW X3
  hur man ändrar tändkablarna i en 1994 Pontiac Trans Am
  hur man installerar en switch broms ljus för en 2003 Chevrolet S10
  hur man rengör och detaljer en bilmotor
  vad är syftet med en serpentin bälte?
  hur man kan bryta ner ett däck från fälgen
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Toyota Tacoma
  Hur tar jag uppifrån och ner på min jeep?