hur man byter bränslefiltret på en 2006 utforskare

hur man byter bränslefiltret på en 2006 utforskare

Bränslefiltret är i linje kapseln filter som är avsett att hålla några små skräp eller partiklar från att komma in i bränsleinsprutning och stoppa upp dem. Standarden bränslefiltret på en 2006 Ford Explorer har två bränsleledningar. En av bränsleledningar matar inloppssida bränslefilter medan den andra bränsleledningen skickar bränsle till motorn. När bränslet filtret blir igensatt med partiklar och små skräp kommer bränslefiltret måste bytas. Ford rekommenderar byte av bränslefilter mellan 20. 000 och 40. 000 miles.

Du behöver:
Gas fånga container
. 10 mm fast nyckel.
Bränsleledningen koppla verktyg.
Nya bränslefiltret.


1.
Parkera 2006 Ford Explorer på en jämn yta och se till att dra åt parkeringsbromsen.
2.

Avlägsna tanklocket från bränsletanken. Detta kommer ta bort trycket av bränslefiltret.
3.
Klättra under bakre passagerarsidan av 2006 Ford Explorer och leta reda på bränslefiltret. Bränslefiltret ska monteras inuti korset sidobalkarna framför bensintanken. Titta framför bensintanken och du kommer att se en skyddande sköld som säger "bränslefilter. Bränslefiltret är monterad bakom denna skyddande sköld.
4.
Ta bort den skyddande sköld genom att lossa de två 10 mm bultar med 10 mm fast nyckel. Dra sedan skyddande sköld bort från ramen och ställ den åt sidan.
5.
Placera gas dropplådan under bränslefiltret. Sedan letar du reda där bränsleledningar fäster vid bränslefiltret hamnar. Skjut runda slutet av bränslefiltret koppla verktyg i slutet av bränsleledningen och tryck verktyget till bränsleledningen tills den låser upp från bränslefiltret port. Sedan långsamt dra ut på bränsleledningen att ta bort den från hamnen. Gör detta för båda bränsleledningar.
6.
Tryck bränslefilter ur den runda hållaren med handen. Du kan behöva vicka bränslefiltret och tillbaka för att befria det upp från runt fästet. Sätta de gamla bränslefiltret i dropplådan.
7.
Tryck nytt bränsle filtret i fästet. Se till att placera nya bränslefilter insidan av fästet med pilen på den sida av bränslefiltret vända bort från bensintank och mot motorn.
8.
Tryck båda bränsleledningarna på bränslefiltret hamnar fram varje bränsleledning låses på plats. Sedan försiktigt dra ut på varje bränsleledningen bara att se till att bränsleledningar är säkrade på bränslefiltret hamnar. Fäst skölden tillbaka över bränslefiltret och säkra med de två 10 mm bultar. Dra åt bultarna med 10 mm fast nyckel. Ta bort dropplådan ut från under 2006 Ford Utforskaren.
9.
Sätt tanklocket tillbaka till bensintanken och skruva åt locket helt på bensintanken tills det sitter ordentligt.
10.
Veva 2006 Ford Explorer och titta på den nya bränslefiltret när motorn är igång för att se till att den inte läcker. Sedan Stäng av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


 • pil som är tryckt på sidan av bränslefilter är det bränsle-flöde pil. Om detta pilen inte är vänd i rätt riktning, kommer motorn vev inte.
 • aldrig röka eller använda öppen eld kring gas.
 • Var noga med att använda skyddsglasögon vid arbete kring gas.


 • Relaterade artiklar


  Hur får man smog certifiering i Kalifornien
  hur kontrollerna av vätska servostyrning på en 2002 BMW 325
  hur du kan kontrollera ett övertryck däcktryck
  hur man byter en 2000 chevy lumen bränslefilter
  hur man ändrar bromsbelägg på en 2006 f-150
  hur man rengör vinyl tyg
  hur man läser en 94 Toyota pickup ljus kontrollera motorns
  hur du ändrar pollenfilter på en Honda Accord 2007
  hur man byter bakre rotorerna & skiva bromsbelägg på en 97 buick
  hur ställa in tiden på 1997 toyota corolla