hur du tar bort luftbubblor i en broms linje med en mityvac

hur du tar bort luftbubblor i en broms linje med en mityvac

Luftning av bromsar på en bil är en process för att avlägsna luft ur bromsen linjer så att bromsning är fast och säker. Om det finns luftbubblor i systemet kommer bromsarna känns svampiga och kommer inte att fungera optimalt. En metod att lufta bromsslangar är att använda en Mityvac handpump, som fästs på det bromsok avluftningsskruven ventil och pumpar ut luften

Du behöver:. .
Domkraft
4 pallbockar.
Öppen nyckel.
Mityvac broms-blödning pump.
Bromsvätska.


1.
Lossa muttrarna på alla fyra fordonshjul. Lyft fordonet och sänk den på pallbockar placerats under bilen i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjul och ställ in hjulen åt sidan.
2.
Rådfråga din instruktionsbok för i vilken ordning för att lufta bromsarna i varje hörn av bilen. De flesta bromssystem blödde börjar i hörnet längst bort från huvudcylindern, som i allmänhet på vänster sida av motorrummet, så den högra bakre hörnet skulle vara först, sedan vänster bakre hörn, det främre högra hörnet och slutligen vänster främre hörnet. Det är dock inte alla bilar blött i denna ordning.
3.
Lokalisera bromsok i första hörnet du blöder. Bromsok kommer att ha en bromsslang som går in den samt en liten luftskruv ventil som används för att lufta bromsarna. Placera lämplig storlek klar luftskruv slangen på ventilen. Den Mityvac kit levereras med en mängd olika slangar och adaptrar. Placera den andra änden av slangen på Mityvac bromsvätskebehållaren. Reservoaren ser ut som en liten kopp och har ett lock med tydlig plastslang som kommer från vardera änden.
4.
Fäst en slang från Mityvac reservoaren till handpumpen. Kontrollera bilens reservoaren bromsvätska se till att den är full. För att göra detta, öppna motorrummet, ta bort locket för behållaren och kontrollera nivån. Fyll den med färsk bromsvätska om den är låg.
5.
Häll bromsvätska i Mityvan vätskereservoaren på fyllningen linjen. Detta är ca 2 inches från botten av behållaren. Pumpa med handpumpen några gånger innan lossa avluftningsskruven ventilen. Öppna luftnings ventilen med en öppen nyckel ett halvt varv eller bara tillräckligt att bromsvätskan kommer ut.
6.
Pumpa på pump. Bromsvätska bör börja pumpa genom tydliga slangen i Mityvac reservoaren. Håll pumpa tills det inte finns några stora luftbubblor i bromsvätskan. Kontrollera regelbundet bilens reservoaren bromsvätska i motorrummet för att se nivån har inte sjunkit ner tillräckligt för att tillåta in luft i systemet genom huvudcylindern. Fyll behållaren upp om den är låg.
7.
Lossa avluftningsskruven ventilen på bromsok och fortsätter blödning tills det inte finns några luftbubblor, se till att bilens bromsvätskebehållaren alltid har tillräcklig bromsvätska. Du bör också regelbundet ta bort bromsvätska från Mityvac behållaren om den blir för full. När det inte finns några luftbubblor, dra åt avluftningsskruven ventilen med skiftnyckel och dra slangen bort av ventilen.
8.
Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen av bilen. Bleed alla fyra hörnen två gånger. Kontrollera bromspedalen genom att vrida bilen på och trycka på bromsarna. Ett korrekt blödde bromssystemet bör ha en fast pedal. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken.


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av tanklocket på en Ford F150
hur man rengör ett UNI luftfilter på en CBR
diy HID-lampor
hur du justerar strålkastarna på en 2002 PT Cruiser
hur man läser en lätt kontrollera motorn på en Honda Accord
Hur du manuellt hämta koder motorproblem till 1994 kavaljer
gmc differential reparation
hur man läser en TCS kod på en 2000 acura
hur man målar rostiga stålfälgar
hur man byter bakre bromsarna på en GMC Yukon