hur du ändrar bromsarna på en 2003 Montana

hur du ändrar bromsarna på en 2003 Montana

I 2003 års Pontiac Montana är en full-size minibuss med fyra uppsättningar av skivbromsar. Alla fyra uppsättningar ersättas på samma sätt och bromsok har samma vridmoment specifikation. Varje bromsok har två bromsklossar säkrade i höger och vänster sida av bromsok och är monterade på toppen av varje rotor bakom hjulen. Detta är inte ett komplicerat arbete att komplettera med rätt verktyg och tar cirka 20 minuter att byta varje set

Du behöver:.
Tire järn
. Jack.
Pallbock.
Wrench.
5/16-tums uttag.
Byte bromsbelägg.
Momentnyckel.


1.
Lossa alla muttrarna på höger hjul med däck järn. Höj den främre högra sidan av van med domkraft och vila den på en pallbock. Tag bort hjulet från ramen.
2.
Lossa de två muttrarna på baksidan höger och vänster sida av bromsok med Ratchet och uttaget. Dra av bromsok bort av toppen på rotorn. Dra par gamla bromsbelägg ut bromsoket.
3.
Tryck tillbaka kolven i bromsoket med handtaget på spärrfunktion. Skjut nya dynor i bromsoket och ersätta bromsok överst på rotorn. Dra åt muttrarna bromsok med momentnyckeln och uttag till 64,9 ft /lb.
4.
Ersätta hjulet med ramen och byta ut muttrarna med hjulet. Dra åt muttrarna med däcket järn. Med hjälp av Jack, höjer den främre högra sidan av bilen och ta bort domkraften. Sänk van till marken och dra åt muttrarna. Upprepa dessa steg för de tre andra bromsbelägg sätter på bilen.


Relaterade artiklar


hur du installerar en serpentin bälte på en 2001 vildmark
hur man byter bränslefiltret från en BMW 528i
instruktioner att ta bort en bensintank
hur man installerar NGK tändkablarna på en integration
hur man installerar tändstift till en Honda CR-V
rengöring vitt pulver från ett batteri
hur man läser 1991 nissan maxima koder problem
natriumsilikat för tätning motorvärmare
kombiinstrumentet strategi
Hur man testar bil Struts