Chevrolet Corvette reparationsinformation

Chevrolet Corvette reparationsinformation

Alla Chevrolet Corvetter, med undantag för den allra första 1953 modellen år, har samma grundläggande 5,7-liters V-8 motor. (Ursprungligen kom Corvette med en tre-liters rak sexa. ) Sedan början av 1960-talet har alla Corvetter kommer med fyra hjul skivbromsar som standardutrustning. Stora förbättringar under åren har varit att överföring och fjädring. Motorn har också utvecklats, men från samma standard konfiguration. Corvette drivlina och hjulupphängning, dock har sett stora förändringar med stigande modell år.

Motor

Corvettes V-8 motorn är kraftfull och lyhörd. För att utföra olika reparationer, är en beundransvärd egenskap om Chevrolets design motorns modulära församling. Olika komponenter (generator, vatten, olja, servostyrning och broms pumpar, luftkonditionering kondensor, oljetråg, etc. ) kan alla tas bort med en enkel socket set och Allen nycklar. Sällan, om någonsin, är en av dessa komponenter faktiskt repareras, dock. Reparation i dessa fall innebär i allmänhet ersätts med en ny del.

Transmission

Reparera en Corvettes sändning beror på om det är en automatisk eller standard. Skillnaden mellan de två är kopplingen typ, antingen manuellt eller automatiskt aktiveras. Ta bort och reparera för transmission och koppling involvera dränera vätska, ta bort överföring fallet och ersätter olika redskap, axel eller plattor koppling. Den enda komplikationen är Corvette måste placeras på en hiss för att arbeta under.

Suspension

De olika delarna av Corvettes avbrytande är också modulära: stötdämpare, fjädrar, CV leder och axlar. En viktig punkt, men när reparera dessa delar på en Corvette, är om att hålla sig till fabriken viss del eller "uppgradera" till mer prestationsinriktade eftermarknadstjänster. Corvette popularitet och prestanda anseende har gett upphov till hundratals företag som gör specialitet delar att förbättra Corvette hantering, lyhördhet och prestanda. Ibland köper dessa specialitet delar inte alltid ett dyrare alternativ än vad Chevrolet erbjudanden för en ersättare.

Bromsar

Corvetter har stora 17-tums skivbromsar på alla fyra hjulen. Reparation av dessa handlar om att ersätta kuddar, slitna rotorer och eventuellt bromsok. Kom bara ihåg att när man bromsar går dåligt, bör du anstränga sig för att gå vidare och göra arbetet på alla fyra bromsarna. Oddsen är att dålig kuddar eller rotorer på ett hjul: de andra tre är nära behöver bytas ut.

Body

Vad som är viktigt om att göra något organ reparationer av Corvette är att komma ihåg vissa karossdelar är sammansatta av plast, glasfiber eller metall. Det är inte alltid möjligt att bara dra ut en buckla och polera upp det eftersom glasfiber kommer att spricka och split. Var noga, innan man överväger någon reparation alternativ på Corvette kropp, för att avgöra vad och hur panelen är gjord och fast på stativet. Olika material kräver olika metoder för att få avsluta och passa tillbaka till "som ny" igen.


Relaterade artiklar


hur man får den instängda lukten av din bil
hur man byter en 2002 VW Jetta bränslefilter
hur man byter olja i en 1995 Honda Civic dx
hur du ändrar strålkastare av ett 2000 husvagn
hur man rengör silikonfett
Ford Truck strålkastare avlägsnande
hur ändrar spaken blinkers på en 88 Camaro
Hur att behandla torr röta i däck
hur man byter tändstift på en Saturn L-serien
hur du ändrar pollenfilter på en Honda Accord 2007