hur man kan kontrollera auto dragstänger

hur man kan kontrollera auto dragstänger

Dragstängerna på din bil är kritiska komponenter i styrsystemet. Dragstängerna ligger vid fordonets front och kontakt mellan hjul och nav församlingar och styrväxel på både förarsidan och passagerarsidan. (Klicka på den resurs länken nedan för ett exempel på hur en typisk styrstag ser ut). Styrstag funktionen gängning som har särskilda bollar med stavar som ansluter till de främre hjulnaven att möjliggöra en ordentlig fjädringsväg när du kör. Tie-länkhuvuden slits med tiden, orsakar en mycket hög "spela" eller styrelsen att "vandra" under körning.

Du behöver:
domkraft och pallbockar
. Spackelspade.
Bomull trasor.


1.
Kontrollera dragstängerna synbart för rakhet. Om dina styrstag är böjda, behöver du ha de ersätts av en mekaniker. Bent styrstag kommer att påverka däckslitage och styrning stabilitet.
2.
Tipsa en partner för att snabbt flytta ratten fram och tillbaka medan du tittar under fordonets front, mot det inre sidan av framhjulen av stötdämpare, för horisontell och vertikal yttre Tie-Rod-end rörelsen. Om den yttre dragstängerna flytta utan att flytta hjulen, måste du ha ett hängavtal länkhuvuden ersättas. Du kan göra denna kontroll med fordonet på marken.
3.
Jack upp framför bilen och fäst det med pallbockar. Se bilens instruktionsbok för korrekt placering områden för domkraften. Ta bort framhjulen och vrider på ratten hela vägen till vänster.
4.
Inspektera inre Tie-Rod slutet av förarens sida av fordonet. Använd bomull trasor för att torka bort överflödigt fett från tie-länkhuvuden att utföra en ordentlig inspektion. Kontrollera om försämrades tätningar på både inre och yttre Tie-Rod anslutningar. Använd en spackel för att lyfta upp det yttersta Tie-Rod Ends gummitätningen för att kontrollera om korrosion eller fångade vatten.
5.
Tag i gummipackningen som täcker de inre tie-rod gemensamt. Använd andra handen för att greppa Dragstång och försök att flytta den Dragstång fram och tillbaka, från sida till sida. Om du känner någon spelar på den inre Tie-Rod gemensamt har de Dragstång ersättas.
6.
Vrid ratten hela vägen till höger och kontrollera passagerarsidan Dragstång och tie-länkhuvuden på samma sätt som du gjorde förarsidan. Om du bestämma en tie-rod slut skyddande gummitätning är skadad på någon sida eller korrosion är uppenbart har skadat styrstag (s) ersättas.


Relaterade artiklar


hur man läser 1991 nissan maxima koder problem
hur man byter en bränslepump i en 1999 chevy Tahoe
hur ändrar bakre hjullager på en BMW E30
hur man rengör MAF sensorn på en Silverado
hur man byter en Oldsmobile lampa silhuett dimma
bil möbelrengöring
hur man läser koderna kvicksilver motor
hur man rengör och detaljer en bilmotor
hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Cheva hhr
hur man förhindrar rost på ett avgassystem