hur man byter tändstift på en 1998 3,2 dodge v6

hur man byter tändstift på en 1998 3,2 dodge v6

1998 års Dodge 3,2-liters är en aluminium SOHC (enkel överliggande kamaxel) V6 gör 225 hästkrafter. Motorn finns i den 1998 till 2001 Dodge Intrepid och Chrylser Concorde och stöddes av ett 42LE fyrväxlad automatlåda. Ändra pluggar i denna motor är inte mycket annorlunda från de flesta andra V6 motorer förutom att huvuden är aluminium så extra försiktighet måste vidtas för att undvika att strippa trådar ur huvudet eller korsgäng dem. Tändstift för 3,2-liters är tillgängliga när som Biltema eller genom Dodge återförsäljare.

Du behöver:
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Ratchet.
Tändstiftshylsor.
Momentnyckel.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol genom att ta bort bulten med nyckel sedan dra kabeln från terminalen. Isolera kabeln från batteriet se till att det inte kan komma i kontakt med batteripolerna medan du arbetar.
2.
Leta tändstiftet och spolen på sidan av topplocket. Koppla loss kontakten kabelstam från sidan av spolen och ställ den åt sidan. Ta bort de två fästskruvar som håller spolen till cylindern huvudet med en hylsa och spärrnyckel sedan dra spolen direkt från tändstiftet.
3.
Ta bort pluggen från cylinderhuvudet med en tändstiftshylsor och kassera den. Installera en ny dubbel platina tändstift i topplocket, med start den för hand för att säkerställa att det inte korsa-träde. De dubbla platina pluggarna är pre gapped och inte bör justeras innan du installerar dem.
4.
Torque tändstiftet och 13 pund-fot med momentnyckel skjut spolen tillbaka på pluggen. Montera de två fästskruvar i topplocket och dra åt dem till 55 pund-inches med en momentnyckel och uttag.
5.
Installera kabelstammen på spolen, skjuta in den i kontakten tills den låses på plats. Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen, att arbeta sig runt motorn.
6.
Anslut den negativa kabeln till den negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel . De platina pluggar är klassade för 100. 000 miles så att du inte ska behöva röra dem igen för ett tag.


Relaterade artiklar


hur man byter en Buick 3800 motorolja pump o-ring
bmw hjul dekal avlägsnande tips
hur man läser motorn kodar för ett 340 Mopar
hur man byter en kupéfilter i en jeep
hur man byter bränslefiltret på en Chevrolet Caprice classic
hur kontrollerna av transmissionsolja på 1995 Windstar
hur ändrar överföring filtret i en 1987 GMC pickup
hur du ändrar strålkastarna på en 2000 neon
hur ändrar vattenpumpen i en Cheva S10
hur man byter den främre bromsbelägg i en 1994 corolla