hur man justerar spänningen på en slingrande bälte i en Cheva 4,3 motor

hur man justerar spänningen på en slingrande bälte i en Cheva 4,3 motor

Den 4,3-liters V6-motorn har används i många Chevy bilar och lastbilar sedan slutet av 80-talet. Motorn har ett slingrande bälte system som driver olika tillbehör fäst vid den, medan justering ska ske automatiskt på detta bälte system kan sträckaren hänga ibland upp och misslyckas med att justera vid bältet slits och sträckor. Detta betyder inte alltid att du måste byta sträckaren, fastän det ibland kan vara det enda sättet att åtgärda problemet

Du behöver:.
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Breaker bar.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från terminalen på batteriet. Ta bort klämman bulten från kabeländen, dra kabeln från terminalen och ställ den åt sidan. Isolera batterikabeln från batteripolerna medan du arbetar runt bältet.
2.
Leta reda på Serpentine belt på framsidan av motorn, placera ett uttag på mitten av spännaren s rullställ bult, sedan bifoga en brytare bar till uttaget.
3.
Vrid spännaren moturs, frigöra spänningar från bältet. Vrid sakta medurs sträckaren, gör det möjligt att dra åt bältet. Kontrollera bältet för att se om den har mer spänning i det eller inte. Ofta kommer våren inne i spännaren käppen och spännare kommer att behöva "återställa" är korrekt inställd.
4.
Upprepa processen flera gånger för att kontrollera att bältet efter varje justering. Sträckaren bör ta slacket ur bältet, men om det inte är sträckaren felaktig och byte är det enda rätta. Om justeringen fungerar, anslut batteriets minuspol på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Om justeringen inte fungerar, ta bort spännaren och ersätta det.


Relaterade artiklar


beskrivning av hussvamp i däck
hur man får ett handikapp platta i Texas
hur man använder en dremel för att polera aluminium
hur man byter Serpentine belt på en 2001 Hyundai Santa Fe
varför styrstag slits ut?
hur du tar bort platsen en magnet kvar på bil
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW E30
hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 Pontiac Bonneville
hur man använder en bränsleledning koppla verktyg
hur du ändrar luftfiltret på en 2007 Toyota Camry