hur man byter dörr gummilister i en 1998 Dodge Neon

hur man byter dörr gummilister i en 1998 Dodge Neon

Gummilister på en bildörr skyddar insidan från regn och vind. Detta gäller oavsett vilken modell du kör. Med tiden gummilister torkar och spricker. Rot kan ställa in, ytterligare försämras gummit. Att köra en 1998 Dodge Neon med slitna gummilister kan orsaka vattenskador i mattan, klädsel och reducera effekten av luftkonditionering enhet. Lyckligtvis ersätter gummilister kan göras med en ringa kostnad eller tid

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Medium-slippapper.
Brukskniv.
Nya rakblad.
Pappershanddukar.
Lim.
Spackelspade.
Ersättning gummilister.


1.
Kontrollera band och ta bort eventuella föremål som används för att fästa den med en skruvmejsel. De flesta strippar fäster med lim, men vissa modeller har skruvar eller clips som håller strippa på plats.
2.
In fingrarna under en lös i Gamla strippa. Dra strippa bort från bilen. Ta bort så mycket strippa som möjligt.
3.
Skrapa bort eventuell kvarvarande gummi med en brukskniv. Installera ett nytt blad i hållaren innan du börjar. Börja längst upp på dörren och arbete nedåt. Ta bort alla envisa bitar med kniven.
4.
Sand område som höll den gamla strippa. Använd medium slippapper och täcker hela området som höll gummilister. Bara sand kanten av ramen, inte sand något av utsidan av bilen. Detta kommer att repa finish. Torka den slipade regionen av med våt pappershandduk för att avlägsna damm.
5.
Applicera en tjock linje av lim längs dörrkarmen på samma plats som höll den gamla strippa. Använd en spackel för att sprida limmet ut och ger full täckning. Följ instruktionerna på produkten för korrekt tillämpning.
6.
Låt limmet sitta i åtminstone fem minuter innan det nya gummilister. Kontrollera att slangen exakt tid för att den vidhäftande att binda till ramen.
7.
Place gummilister längs linjen av lim. Börja i ett hörn och systematiskt täcka linjen, trycker gummit i limmet när du går. Håll varje avsnitt på plats i några sekunder innan du fortsätter.
8.
Stäng dörren och låt limmet tid att torka. Följ anvisningarna som levereras med produkten för torktider.

Tips och varningar


 • en dörr i taget. Detta gör att du en referens om du har ett problem.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter transmissionsolja 2007 i en Nissan Quest
  hur du tar bort tuggummi från en bilbarnstol
  Hur man testar tändstift motstånd spolar boot antändning
  hur ändrar spaken blinkers på en 88 Camaro
  hur man rengör din solskydd
  hur snabbt gör däcken slits?
  hur man läser 1991 nissan maxima koder problem
  hur du justerar strålkastarna på en 2002 PT Cruiser
  hur du ändrar baklyktor på en 2007 ättling TC
  hur du ändrar bromsbelägg på en Camry