bilvax information

bilvax information

Bilvax är utformad för att belägga måla din bil med en klar och glänsande skyddande barriär. Tanken är att exponera denna skyddande beläggning för väder och vind, i motsats till färgen på din bil

Funktion

tillämpas korrekt, bilvax bildar en osynlig, skyddande skikt på fordonets färg. Som ett resultat av smuts och slitande element, till exempel döda insekter och stenskott attackera vaxskikt i motsats till att bära ut och skadas måla av fordonet. Bilvax är utformad för att slitas ut med tiden, och måste därför appliceras regelbundet. För att förhindra att bygga upp successiva lager av vax på toppen av färg, är bil vax för att lossna under tvätt.

Visuella intryck

Förutom att skydda färgen i fordonet, bilvax också kommer ger en tilltalande glans. Först kommer vaxet stöd att reflektera ljus från ytan, vilket ger den typiska "ren bil glans. " För det andra kommer det skyddande lagret som bildas av vaxet att vatten droppar som rullar av ytan i stället för att sitta på toppen av färg. Detta kommer att förhindra torkning av stora droppar på färg, vilket kan orsaka "vita fläckarna".

Sammansättning

bilvax är sammansatt av många kemikalier, varav vissa hålls hemlig av respektive tillverkare, i denna mycket konkurrensutsatta marknad. Som ni kan gissa, men de innehåller alla åtminstone en del naturligt vax. Dessutom har de flesta produkter innehåller polymerer och silikon för bättre glans, hållbarhet och skydd. De flesta produkter kommer i form av en tjock vätska, även om några är i sprayflaskor.

Ansökan

bilvax lägger sig på ytan som en skyddande päls och måste därför tillämpas på en helt ren yta. Om den tillämpas på en smutsig yta, kommer föroreningarna fastnat under skyddsrock och blir omöjliga att ta bort utan att tvätta bort vaxet först. Därför bör vax tillämpas först efter noggrant tvättning, torkning och polering fordonets yta.

Underhåll

Den viktigaste regeln i vården av den yttre finishen på din bil är konsekvent. Kom ihåg att vax, polish och lera kan bara ta bort smuts samt framhäver glans, egentligen inte reparera skador som redan skett. Även den bästa skyddande vax sliter relativt snabbt och du måste därför arbeta på din bil regelbundet för att hålla den ser sin bästa sida. Fabrikat, modell, kommer att åldras och lagring skick ditt fordon avgöra hur ofta du måste rengöra och vaxa den.


Relaterade artiklar


hur du ändrar transmissionsolja av en 2002 VW Jetta
hur man byter en bränslepump i en 1999 Pontiac Bonneville
hur du tar bort ett däck med ett hjul låsmutter
hur du skyddar bilen matta
hur ändrar överföring filtret i en 1987 GMC pickup
Hur man använder en Schumacher se batteriladdare
hur du ändrar bromsbelägg på en Camry
Hur gnista jag ändra pluggar i en 2005 Dodge Caravan?
hur man byter tändstift på en Pontiac Montana
hur man byter bränslefiltret i en Duramax