Hur gnista jag ändra pluggar i en 2005 Dodge Caravan?

Hur gnista jag ändra pluggar i en 2005 Dodge Caravan?

Byta tändstift är en viktig del av ett fordon ordinarie underhåll. Tändstiftet fungerar som en bro för el i en motor. Huvudsak då nyckeln vänder, pluggarna skicka ut en gnista som antänder gasen ångor och vevar motorn. När kontakterna fungerar inte ordentligt eller växa slitna, som minskar gnistan och betonar systemet, ibland till den punkt där fordonet inte startar. A 2005 Dodge Caravan har sex pluggarna som körs från en spolpaketet. Pluggarna kommer att vara lätt att upptäcka när du öppnar huven och ändra dem är enkel.

Du behöver:
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Tändstiftshylsor.
Dielektriskt fett.


1.
Använd en skiftnyckel för att ta bort de negativa inlägget från batteriet. Lossa bult-och dra kabeln uppåt. Skjut kabeln åt sidan och fäst den så att den inte faller tillbaka och kontakta posten.
2.
Ta tag i första tändstiftet och ta bort tråden genom att vrida boot moturs, dra sedan av kabeln i kontakten. Var noga med att inte dra i kabeln själv, eftersom detta kan skada kopplingen. Dra i bagageutrymmet eller innehavaren för kabeln.
3.
Applicera en tändstiftshylsor till den öppna änden av kontakten och vrid den moturs för att skruva loss den. Dra ur stickkontakten fria från topplocket. Ställ kontakten åt sidan.
4.
Sätt i en ny plugg i topplocket som du just bort. Vrid tändstiftet medurs för hand för att starta gänga. Dra kontakten med tändstiftet uttaget när kontakten sitter stadigt. När kontakten känns spänd, lägga till ytterligare ett kvarts varv.
5.
Doppa en liten droppe dielektriskt fett på tändstiftet tråd boot och sätt starta på den nya kontakten i den öppna änden.
6.

Upprepa denna process med de återstående tändstift.

tips och varningar


 • Byt ut en plugg i taget för att undvika att korsa trådarna.
 • Köp stickproppar avsedda för din husvagn. Pluggar komma före gapped och är modellspecifika.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastare i en 2000 husvagn
  hur korrekt skjuts en traktor John Deere
  Hur tar jag uppifrån och ner på min jeep?
  den genomsnittliga bilen batteriets livslängd
  hur man fixar en bil matta
  hur man byter bromsbelägg på ett bakhjul
  hur man byter bakre bromsarna på en GMC Yukon
  hur man rengör en rullkedjor
  vad är en Tire Pressure Monitoring System sensor?
  rensar varningen tjänsten motorn på 2005 acura