hur snabbt gör däcken slits?

hur snabbt gör däcken slits?

Att bli förtrogen med faktorer som påverkar däckets slitbana slitage kan göra skillnaden mellan ofta köpa nya däck och stretching mest livet ur ett däck set. Körsätt och graden av underhåll faktor till livslängden av slitbanorna

Du behöver:.
Rörtång
. Hjul lås uttag (om nödvändigt).
Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
15 mm nyckel.
Disc bromsok verktyg.
Byte bromsbelägg.

Betydelse

Enligt NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), undvika ojämna vägar och underhålla tillverkaren rekommenderade däcktrycket ökar däckens livslängd, bränsle körsträcka och fordonets prestanda och minska risken för däck misslyckande. Rutinmässig däckskötsel kommer att spara pengar genom att maximera livslängden på dina däck.

Effekter

Konsumenterna Rapporter tyder på att rotera dina däck varje 6. 000 till 8. 000 miles för att öka däckens livslängd. Främre och bakre däcken slits på olika sätt, om ditt fordon är front-wheel-drive, bak-wheel-drive eller all-wheel-drive. Roterande däck hjälper även den övergripande däckslitage.

Identifiering

Det är federalt uppdrag att varje däck som säljs i USA måste DOT-rated och betygsätts enligt Uniform Tire Quality betygssystemet, som räntor däck dragkraft, slitage och temperatur. Bekanta dig med de märkningar som stämplas i varje däcksidan eftersom de förklarar belastning, hastigheter, krävs fälgdiametern, högsta PSI och däcktyp, som alla motsvarar den avsedda användningen på däcket. Överstiger något av de föreslagna begränsningarna minskar trampa livet och är potentiellt farligt.

Expert Insight

Hård acceleration och bromsning minskar däckets livslängd. Fordonets fjädring komponenter som är slitna eller ur läge kan också minska trampa livet. Vanliga orsaker till hjul förskjutning omfatta slitna tie-länkhuvuden, lösa delar fjädring och förslitna leder boll. Identifiera ett däckets tillverkningsdatum, med de fyra sista siffrorna i DOT identifikationsnummer på däcksidan är också viktigt, eftersom äldre däcken slits snabbare.

Varning

Däck med mönsterdjup 1/16th av en tum eller mindre är farliga. Som en tumregel fungerar "Lincoln Test"-ta ett öre och sätt in den i den grundaste delen av slitbanan med Lincolns huvud upp och ned och vänd mot dig. Om toppen av Lincolns huvud syns, däcken behöver bytas.


Relaterade artiklar


hur man byter bakre bromsbelägg på ett arv
hur man byter bromsbelägg på en Hyundai Sonata
hur ändrar vattenpumpen i en Cheva S10
hur man Jack & byta bromsar på en 2008 chevy förorts
hur man byter bränslefiltret på en 1994 Toyota Camry le 4-cylindrig
hur man byter bränslepump på en Cheva pickup
hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Cheva hhr
hur man byter kupéfilter på en 2002 vildmark
hur ändrar serpentin bältet i en 2000 saturn
hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter