hur man byter tändstift på en GM 3400

hur man byter tändstift på en GM 3400

Ett GM 3400 är en V6 motor som ofta installeras i GM bilar. Denna motor har sex tändstift installeras i den. Tillverkaren rekommenderar tändstiftet är NKG. Det finns tre tändstift på varje sida av motorn i mitten. Det finns inga föremål som blockerar tändstift, vilket gör denna process mycket enklare än med många andra motorer. Detta arbete kommer att ta dig cirka 20 minuter att fylla i och du kan göra det i din uppfart

Du behöver:. .
Tändstift gapper
Sex NGK tändstift.
Tändstift borttagningsverktyget.
Momentnyckel.
Spark-uttaget.


1.
Placera kanten av tändstift gapper mellan metall arm och stiftet på toppen av ett nytt tändstift. Vrid gapper så att antalet 0,060 är i mitten av metallen armen på spetsen av tändstiftet. Upprepa detta för alla de nya tändstift.
2.
Bort en en tråd form av tändstift på motorn. Placera tändstift Removal Tool på tändstiftet och vrid verktyget i en moturs rörelse för att ta bort tändstiftet. Sätt i ett nytt tändstift i hålet där den gamla kontakten var.
3.
Dra åt tändstiftet att undvika gängorna. Dra därefter åt de nya tändstift med momentnyckeln och tändstift uttag. Dra åt nya tändstift till 11 ft-lbs. Ersätt kabeln till den nya tändstift och upprepa för alla andra tändstift.


Relaterade artiklar


hur man byter tändkablarna & placering i ’92 saturn
hur du tar bort parfym film från en bilradio och glas
hur man bestämmer kostnaden för att ersätta främre bromsarna på en 2002 saturn SL2
diy HID-lampor
hur man byter termostat på en 4,3 Silverado
hur man rengör intaget på en 2000 tdi Jetta
Hur berätta om din kamkedja är pank?
instruktioner för hur du ändrar bromsbelägg
hur man smörja krängningshämmare bussningar
hur du tar bort en frusen däck fälg