hur man byter bränslefiltret i en 2001 BMW 330xi

hur man byter bränslefiltret i en 2001 BMW 330xi

BMW 330xi är en all-wheel-drive bil som var en del av E46 generationens 3-serie. Den E46 anses allmänt vara ett av de bästa 3-serie i modellen historia. För att säkerställa att bränslesystemet är i gott skick och fortsätter att ge en tillförlitlig leverans av bränsle till motorn, bör bränslefilter bytas var 30. 000 miles. Liksom alla E46 3-serie, är 330xi s bränslefiltret sitter under förarsidan av bilen och är lätt att byta

Du behöver:.
Domkraft och pallbock eller ramper.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Skruvmejsel.
Trasor.
2 låsning tång.


1.
Koppla ur batteriet genom att ta bort den negativa terminalen. Detta är den svarta kabeln. Lyft förarsidan på bilen med en domkraft och sänka den på en pallbock. Du kan även köra bilen på ramper för att komma åt bränslefiltret.
2.
Leta reda på metallhöljet som är under bilen, på förarsidan och framför bensintanken. Avlägsna skruvarna som håller skölden på en hylsa och ett spärrskaft. Ta bort skölden och ställ det åt sidan.
3.
Placera ett par låsning tång på bränsle linjer på varje sida om bränslefiltret så bränsleledningen pressas ihop, som kommer att förhindra bränslet rinner ut när raderna tas bort från filtret.
4.
Ta ut filtret från sitt fäste. Konsolen har en bult som ansluter fästet till filtret. Använd en skruvmejsel för att lossa på slangklämmorna som håller bränsleledningar till filtret. Dra bränsleledningar bort av filtret. Ta ut filtret och kasta det.
5.
Installera det nya filtret i samma riktning som det gamla. Se till att pilen på filtret är vänd mot framsidan av BMW. Dra åt bulten som håller fästet på, sedan dra åt slangklämmorna. Ta bort låsning tång.
6.
Tillbaka sköld. Sänk bilen tillbaka till marken. Anslut batteriet. Slå av tändningen på och av ett par gånger utan att starta motorn, vrid nyckeln till "ON" och starta motorn.


Relaterade artiklar


hur man byter tändstift på en Alero
hur du gör din bil luktar nice
Hur man använder en avdragare hjullager
hur man kontrollerar generatorn i en Beretta
hur du tar bort repor från fönster glas med hjälp av 3M bil polish
hur man byter främre bromsbelägg på en 2000 neon
hur du lägger transmissionsolja till en 2001 Volkswagen Beetle
hur du kan få olja i en luftkonditionerad bil
hur man köper halvfabrikat lastbilsdäck
anvisningarna på sandblästring bilar