hur man läser OBD 2 koder med en check engine ljus

hur man läser OBD 2 koder med en check engine ljus

Läsa OBD 2 felkoder med hjälp av inget mer än en check-engine ljus som guide normalt gjordes på äldre fordon görs på 1970-talet 1980-talet, och vissa fordon som tillverkats i början av 1990 innan det fordonsbaserade Diagnostic System (OBD) blev populär. Motor koder utlöser "check-engine" ljus och varna dig att det finns ett allvarligt problem med en eller flera av de sensorer, ventiler och solenoider på ditt fordon. Om din bils motor kod kan läsa under OBD-2-systemet använder bara check-motorn ljus, men du kan använda tändningsnyckeln metod för att läsa koder.
1
Sätt i nyckeln i tändningen
2
<. . . . br> Vrid tändningsnyckeln till läge ON och sedan till avstängt läge snabbt. Normalt en exakt sekvens av "on-off-on-off-on" ska göras inom fem sekunder. Detta gör att "check-engine" att blinka.
3.
Räkna antalet gånger check-motorn blinkar. Det kommer att finnas två uppsättningar av blinka. Till exempel, om kontrollen motorn blinkar två gånger, tyder detta på "2". Det blir en paus, och sedan den andra gruppen startar. Till exempel, om den andra uppsättningen blinkar tre gånger, betyder det "3. " Det korrekta sättet att läsa detta problem kod skulle vara "23. " I "23" avser de numrerade kod i bilens servicehandbok.


Relaterade artiklar


hur man ska behandla lädersäten
hur ändrar diesel filtret i en 2500hd 2007
hur man byter en serpantine bälte
hur ändrar serpentin bältet i en 2000 saturn
hur du tar bort bromsarna på en 1985 F150
tuggummi bort från en bil
hur man kontrollerar generatorn i en Beretta
positiv drivrem information
hur man byter olja i en roketa Bali mc-13-150 scooter
hur du ändrar bränslefiltret på en Kia Sephia 1,8