förklaring av fordonsmotor sensorer

förklaring av fordonsmotor sensorer

Komplexa dator kontroller gör moderna auto motor praktiskt kännande i deras förmåga att känna igen yttre och inre stimuli och anpassa för att rymma dem. Motorns givare är dess ögon och öron, om någon av dem skulle misslyckas, skulle motorn behöva "fly blind" och falla tillbaka på förprogrammerade parametrar. Dessutom tillåter modern teknik för automatisk motorn gränssnitt med chassi och transmission registeransvariga att ge bästa prestanda under alla omständigheter som

Du behöver:.
Ny stuga luftfilter.
T-25 Torx-stil skruvmejsel.
. Shop RAG

Basics

En motor behöver tre grundläggande saker att fungera: ett rätt förhållande av luft till bränsle, en vältajmad spark för att antända den, och självdiagnostik för att säkerställa att olja rinner och temperaturen förblir stabil. Varje enskild givare på motorn i sig är det enbart för att förse datorn med information i realtid om luftflöde, luft /bränsleblandningen och vevaxel /kamaxel ställning så att det kan justera bränsleinsprutning och tändningsinställning.

MAF Systems

Luftmassemätare (MAF) system använder en uppvärmd sensor i motorns sughuven att beräkna mängden luft som går i en trottelpositionsgivarens att avgöra hur långt gas är deprimerad, och en eller flera syre sensorer för att avgöra om motorn är att få rätt mängd bränsle för insugningsluften. En vevaxel /kamaxel lägesgivare berättar datorn där kolvar i sin stroke, som avgör bränsleinsprutning och tändningsinställning.

MAP Systems

inloppstryck (MAP) system fungerar på ett något annorlunda princip. MAP system mäter inte luftflödet direkt, de använder ett intag-grenrör monterad tryckgivare och luft temperaturgivare för att bestämma luftens densitet och motorns efterfrågan. Datorn använder denna information för att projicera den mängd luft och bränsle motorn bör behovet av ett visst varvtal. MAP-system fungerar bra för omodifierade motorer, men (eftersom de är förprogrammerad med motorns parametrar) ofta inte är kompatibla med eftermarknaden ändringar som större kamaxlar, turboladdare och kompressorer.

Position Sensor Typer

Det finns två grundläggande typer av vevaxel /kamaxel position sensorer, magnetiska och Hall Effect. Magnetiska sensorer fungerar enligt principen att metallen passerar framför ett magnetfält orsakar förändringar i magnetfält. Motorn använder en växel-liknande hjul som passerar framför magneten att orsaka variationer i området, som berättar motorn hur snabbt motorn roterar. Hall Effect sensorer fungerar på ett närliggande princip, men känslan nuvarande återgång orsakas av passerande redskap hjul.

Syresensorer

syresensorer utgör en vetenskap i sig, och förlita sig på en fascinerande elektrokemiska fenomen där vissa kristaller (som cubic zirconia) faktiskt producerar en elektrisk ström vid uppvärmning. Avgastemperaturen stiger linjärt med bränsle /luft-förhållandet, och därför kan syresensorer indirekt bestämma luft /bränsle genom att läsa avgaser värme. Höga temperaturer innebär alltför mycket bränsle, låga temperaturer innebär alldeles för lite. Kul fakta: syresensorer är de enda sensorer i din bil som producerar sin egen spänning.


Relaterade artiklar


hur du tar bort tuggummi från en bilbarnstol
positiv drivrem information
hur man kan stoppa fordonsindustrin oljeläckage
hur man byter bakre bromsbelägg på en Kia
hur man installerar en stuga luftfilter på en Nissan Altima
hur man byter strålkastare i en 2000 husvagn
hur man byter stam chocker på en GS300
hur man installerar bromsbelägg på en 1993 Acura Legend
Hur ändrar jag en indikator lampan i en 2000 ford focus?
Kalifornien smog krav på Saturns