mustang dragstång avlägsnande

mustang dragstång avlägsnande

Ford Mustang använder gemensamma Kuggstångsstyrning mekanism för att vrida på framhjulen. Med kuggstångsdrivna styrning, är dragstag bifogas drevet och tryck ena hjulet ut och dra den andra i för svarvning. Även om mycket robust och tålig, kommer dragstänger slitage och ibland misslyckas från användning. Med vridbart i varje ände för att fästa hjulnavet och drev, det finns många ställen nötning, friktion och tryckkrafter kan trötthet metallen

Förberedelser

Även slitage och fel är de vanligaste orsakerna till att ta bort Mustang dragstängerna, även andra skäl att förbättra köregenskaper och bara gör ponny bilens underrede ser mer sportig och aggressiv. Byte av styrstag är inte ett komplicerat projekt, även om det krävs ett par specialverktyg: en pallbock att säkra bilen från marken utan ett hjul och en fasthållning verktyg (eller mejsel eller tung skruvmejsel) för att bända upp slips bar från dess hjulnavet pivot.

demontera hjulet

Det är bäst att arbeta på ett styrstag i taget. Om du har tid och utrustning för att lyfta och säkra hela fronten, sedan arbetar runt bilen är möjlig. Börja med att höja Mustang front med ett däck domkraft och säkra bilen på en pallbock. Tire domkrafter är ensamma inte tillräckligt stabila att hålla fordonet medan du vridande, driver med och skaka bilen under arbetet. När bilen är lyft bort de fem muttrarna (den "muttrarna") som håller hjulet på navet. Ta av hjulet och ställ den åt sidan.

Hjulnavet

Ta bort Dragstång inte kräver några extra demontering. Du kan förbigå hjulnavet, bromsar och CV gemensamt. Vrid ratten så baksidan av hjulnavet utsätts: rätten dragstång, sväng vänster hjul, för vänster sida, vrid hjulen till höger

Dragstång borttagning

Mustang styrstag hålls. genom en saxsprint genom mitten och en skruv ner genom hjulnavet fästet. Bara Bryt av sprinten-det är inte återanvändas. När stiftet är ute, använda en hylsnyckel eller luft hammare för att avlägsna slutstycket.

Med bulten avlägsnas använda en fasthållning vid behov verktyg för att bända upp Dragstång slut loss från fästet. Sätt kil i gapet mellan staven och fästet, och slå den med en gummiklubba. Den dragstång dyker rätt ut.

Ta bort saxpinnen och bult där Dragstång fäster drevet. Eftersom den ena änden av dragstång är gratis, kan du enkelt växla fram och tillbaka för att frigöra den utan det kil och hammare.


Relaterade artiklar


hur du tar bort blå från en kromad avgasrör
Hur ändrar jag en startmotor i en -97 Nissan Sentra?
hur du tar bort härdad vatten fläckar från auto speglar & glas
hur man byter bränsle filter i en GMC s15
hur ändrar transmissionsolja i en 4-cylindrig toyota Solara
hur man ändrar generatorn på en E350
hur du återvinner bilbatterier
hur man byter en drivrem på en ’94 Merc spårämne
hur man byter varselljus glödlampor
hur ändrar transmissionsolja i en odyssé