hur man spara vatten utomhus

hur man spara vatten utomhus

Enligt Naturvårdsverket, 30 procent av de 400 liter vatten en genomsnittligt hushåll använder varje dag sker utomhus. Det motsvarar ungefär 120 liter vatten per dag. (Se referens 1. ) Utomhusaktiviteter, inklusive vattna växter och driva en pool, kan använda en betydande mängd vatten i onödan. Så istället för att bara fokusera på att bevara inomhus överväga metoder för att spara utanför alltför

Du behöver:.
Automatiska sprinkler


1
Ändra sprinkler. . . Kontrollera din lokala järnaffär för en tidsinställd sprinklersystem som tänds och släcks automatiskt. Du kan också köpa en timer enhet att ansluta till din sprinkler. En vanlig orsak till spillo vatten utomhus är att glömma att stänga av vattnet på kvällen. Installera tidsinställda underjordiska sprinkler om man har råd bekostnad.
2.
Tillbaka brickan insidan av munnen av vattenslangen om du märker att vatten läcker runt anslutningar. Brickan är en svart gummi bit som passar över munnen för att täta kanterna på slangen öppning ordentligt. Om slangen är sliten eller skadad, vilket leder till läckage, byt ut den för att spara vatten. Ansök täta något område runt kranen om du märker läcker där.
3.
Hoppa över en dag av vattning din gräsmatta efter ett kraftigt regn. I själva verket, vattna den varje dag kan vara overkill. För att testa fukt i marken, gräva in fingret i den för att se om det fortfarande fuktig. Om så är fallet, anser vattna din gräsmatta varannan dag eller ens en gång i veckan.
4.
Sweep din uppfart och trottoaren i stället för att spolas ner dem för att spara vatten.
5.
Kontrollera pump poolvattnet för läckor eller ineffektivitet. Om nödvändigt, byt ut den eller de drabbade delarna (till exempel inredning eller skal) för att spara vatten. Ett tydligt tecken på att du kan ha en läcka i din pool pump är om du märker en nettovinst på två eller flera inches per vecka i din pool vattennivån. Detta är ett slöseri med vatten.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en 2001 saturn L 200 dörrpanelen
hur du ändrar bromsljuset på en 2005 Toyota Camry
Yakima Toyota 4runner takräcke avlägsnande
hur man byter tändkablarna på en 2001 Chrysler
hur kontrollerna av tanklocket på en Ford F150
hur man Jack & byta bromsar på en 2008 chevy förorts
hur du ändrar strålkastare på en jetta gli
hur ändrar vattenpumpen i en Cheva S10
hur man läser koderna kontrollera motorns
hur man kan kontrollera en motorcykel vin