hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter

hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter

Byte av bränslefilter på en bil rekommenderas endast för mekaniskt benägna individer, det är inte ett jobb för en oerfaren hem mekaniker. I 1998 års Honda Accord är bränslefiltret ligger i motorrummet. På de flesta andra fordon, är det filter som monteras på fordonets ram, nära bensintanken. Detta gör att komma åt filtret lite lättare än den skulle vara annars, men ersättningsförfarandet är fortfarande involverad

Du behöver:. .
Shop handskar
Skyddsglasögon.
Tång.
Shop trasor.
2 nycklar.
Byte bränslefilter.
Ersättning brickor.


1.
Stäng av motorn och sätta på din butik handskar och skyddsglasögon som skydd. Öppna bränsle luckan och skruva loss tanklocket. Öppna huven och ta bort den negativa kabeln från batteriet med en tång.
2.
Leta bränsle-tjänsten bult på bränsle järnväg, intill gaswiren. Applicera en skiftnyckel på bulten, täck den med en butik handduk och vrid bulten moturs för att befria bränsle-systemet tryck. Detta förhindrar att bränsle stänker när du byter bränslefiltret. En liten mängd bränsle kommer från området under bulten. Undvik att få den på din hud. Efter ett par sekunder, vrid medurs för att dra åt den.
3.
Titta i bakre hörnet av motorutrymmet på förarsidan för att hitta bränslefiltret. Det ligger bakom fjäderben. Avlägsna de två skruvarna från bränslet-filterhållaren.
4.
Koppla den elektriska anslutningen från bränslefiltret. Applicera en skiftnyckel för att bränslefiltret s utombordare bult. Du kommer att hålla detta med en hand för att förhindra att filtret vrider sig medan du tar bort banjo bult. Denna process kallas med en "backup skiftnyckel. "
5.
Täck filtret med din butik trasa för att undvika spyr. Applicera en annan nyckel till banjo bult på inombords sidan av bränslefiltret. Medan du håller backup nyckel, vrid banjoskruven med den andra nyckeln. Ta bort de två brickorna mellan bulten och bränslefilter.
6.
Ta bort bränslefiltret från fästet. Sätt i det nya bränslefiltret på plats. Fäst den på bränsleledningen på utombordaren sidan. Montera de två nya brickor och fäst filtret med säkerhetskopian skiftnyckel medan åtdragning av banjoskruven.
7.
Dra åt de två skruvarna på bränsle-filter konsol. Anslut den elektriska anslutningen. Sätt fast kabeln på batteriet.
8.
Starta motorn. Inspektera bränslefilter kopplingar läcker. Om du ser läcker, är sambandet inte tillräckligt stram. Stäng av motorn, koppla bort minuskabeln från batteriet, befria bränsle trycket igen och dra åt banjoskruven.

Tips och varningar


 • två brickor bör kommer med din ersättare bränslefiltret. Om de inte gör det, kontakta en Honda återförsäljare för att beställa dem.
 • Accord bränslesystem är hårt pressad. Försök inte att byta ut filtret om trycket inte är ordentligt lättade. Om du inte känner dig bekväm med det förfarande, kontakta en fackman.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort remskivan från servopumpen på en sunfire
  Felsökning korvetter
  hur du tar bort montering chef ljus på en Toyota Previa
  hur man förhindrar frost bilfönstret
  hur man byter strålkastare toyota corolla
  hur man byter en Durango är huvudcylinder
  hur man installerar sidomarkeringslyktor på en 350z
  hur man rengör ytan rost
  hur man kan dra bort en dörrpanel
  hur man byter kuddar skivbroms på en 2006 Toyota RAV4