en jämförelse av motorcykeldäck

en jämförelse av motorcykeldäck

Det finns inte ett enda mer viktig komponent på en motorcykel så däcken. "Modern däckets konstruktion är en av de mest studerade och vetenskapliga delarna av motorcykel utveckling", enligt Aaron Frank av "Motorcyklist Magazine. " Gummi bryter ner med tiden och när det gäller däck förlorar grepp. Grip är viktigt att hålla en motorcykel upprätt runt varv, och vid bromsning och acceleration. Det finns otaliga däck modeller för alla körstilar. Det finns motorcykeldäck för racingbanor, off-road, street, touring och multifunktionella ridning.

Typer

Street-sport däck är standard sport cyklar och kan bäst beskrivas som ras designade däck byggd för gatan. DOT race däck erbjuder de mest grepp om de är tillverkade för racing, men har den kortaste slitbanan liv eftersom de inte är avsedda för komfort eller livslängd. Deras syfte är att hålla motorcykeln glider ut under hård inbromsning, acceleration, skarpa svarvning och toppfart. Sport-touring däck är för pendeltrafik eller dagliga motorcyklist med åkkomfort och livslängd som sina tyngdpunkter. Off-road däck är knölig i stället för att släta ut vägen däck. Vreden gräva i lös terräng och ge föraren möjlighet att manövrera smuts, sand, grus och lera.

Funktion

Vetenskapen om en motorcykel däck utvecklas ständigt, varför inte två däck är exakt samma . Var och en är utformad för en specifik åkstil. Till exempel är det Pirelli Vinkel ST Sport-Touring radialer lutar ytterligare mot idrott sedan lång livslängd och åkkomfort, som är motsatt den traditionella sport-touring däck. Michelin Power One DOT-race däck erbjuder hårdare gummi och ökad vinkel så att föraren enkelt kan bläddra cykeln i en sväng och hålla en stram linje i förhållande till sin street-sport yngre bror, Michelin Power 2CT (Ref 3). Gummi densitet, vinkel, storlek och mönster faktor i hur en motorcykel däck presterar.

Funktioner

Varje däck har en slitbanemönster (sjunkna lundar påverkar prestandan), storlek, hastighet (maximal hållbar hastighet), belastning Index (högsta vikt däcket kan stödja), tillverkare datum, max PSI betyg (maximalt lufttryck), sidoväggar (vertikala sidan av däck, högre vinklade väggar tillåta motorcykel att luta sig snabbare och skarpare), Bana-ware rating (jämförande regering betyg på hur länge ett däck ska hålla) och dragkraft och temperatur betyg (skrivelse betyg stoppa förmåga och motståndskraft mot värme). Med undantag för slitbanemönster, är alla dessa funktioner finns på slitbanan väggen.

Identifiering

Det bästa sättet att besluta om en ny uppsättning motorcykeldäck är att fråga dig själv var och hur ofta du cyklar. Är klimatet normalt torr eller våt? Har du pendlar till jobbet eller bara åka på helgerna? Är prestanda eller livslängd viktigare? Vilken är din prisgräns för en ny uppsättning däck? Hur aggressiv är din åkstil? Dessa frågor kommer att bidra till att fokusera en däck-köpbeslut.

Varning

Kvaliteten på ridning ytan har en positiv effekt på däckens prestanda. Ojämn, hål-ridit vägarna äta bort på ett däck snabbare än slät asfalt. Blöta vädret kommer att sakta inbromsning, acceleration och kan orsaka förlust av grepp i svängar.


Relaterade artiklar


hur man reparera en serpentin bälte på en 2006 grand prix
Felsökning av en automatisk
vad som orsakar rost på nya bilar?
hur man byter bakre bromsarna på en GMC Yukon
Hur strålkastarna jag ändra på en Buick Rainier?
hur man ändrar en generator på en Toyota Celica
hur ändrar ventilkåpan packningar på en BMW 330ci
hur man byter packningen oljetråget på 2002 grand prix
hur man rengör en repad lins plast bil
information om en bils huvudcylinder