aluminium a / c slang reparation

aluminium a / c slang reparation

Aluminium luftkonditionering slang och slang i bilar och lastbilar kan ibland gå dåligt eller misslyckas. När detta händer kan du reparera slangen med en reparationssats, som Aluminum EZ Clip. Du kan återanvända terminalanslutning för den ursprungliga slangen, och ersätta den del av slangen som har misslyckats

Du behöver:. .
Aluminium EZ Bygelsystem
Nylonborste.
Bågfil.
Metal-fil.
Avfettningsmedel.
Tyg.
Bänk vice.
Mässingsbricka.
Försänkning.
Aluminium lödning flux.
Torch.
O-ringar.


1.
Öppna suffletten och ställa in stöd baren. Hitta och ta bort den del av luftkonditioneringssystemet slang som har misslyckats. Skrubba slangen och slangen med en nylonborste att avlägsna all smuts och skräp.
2.
Hitta och göra en skriftlärd linje på röret. Den skriftlärde linjen måste vara minst 3 /16 av en tum från där slangen möter slang. Göra ytterligare en skriftlärd linje på den motsatta änden av röret monteringen.
3.
Skär ena änden av slangen på den skriftlärde linjen du gjorde i steg 2 med bågfil. Upprepa det här steget på den motsatta änden av röret monteringen.
4.
Arkiv ändarna av skära bitar av rör med en metall-fil, för att ta bort eventuella grader. Ta bort all smuts och rester från utsidan av röret med avfettningsmedel och trasa. Blås ut insidan av röret med en luftkompressor.
5.
In slang in i en bänk vice. Placera mässingsbricka i försänkningen och tillsätt aluminium lödning flöde på insidan och utsidan av försänkning. Placera försänkning i slutet av skär röret.
6.
Löd bröstvårtan till slutet av aluminiumrör med en ficklampa. Om du inte är bekant med hårdlödning tekniker, kontrakt en automatisk tjänst branschexpert eller tekniker för att hårdlöda nippeln.
7.
Ange en av O-ringar över änden eller konformade delen av bröstvårtan. Sätt den andra O-ringen över första tills den passar in i spåret. Anslut den reparerade slang till slangen för att slutföra projektet.

Tips och varningar


 • Lödning är en teknik som går två bitar av metall tillsammans med hjälp av värme från en fackla att smälta metallen.
 • Steam kan komma ut ur passning lödning och kan orsaka brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar glödlampan dimljuset på en 1991 integration
  hur du kan få ett bränslefilter i en 2000 Dodge Grand Caravan
  hur man installerar sidomarkeringslyktor på en 350z
  hur man rengör takluckan på en 2000 maxima
  hur man installerar en konditionering auto luftfiltret i en Acura RL
  hur man installerar gummi ventilkåpan packningar
  hur reparera en överföring filter i en 2005 Jeep Grand Cherokee
  hur du ändrar bränslefiltret på en E150
  instruktioner för ett papper logg maker
  hur du tar bort ett dött djur lukten från bilavgaser