Hur får man en hävert gå

Hur får man en hävert gå

En hävert är en slang som transporterar flytande uppåt från en punkt till en annan. Ett välbekant exempel på en sifon är ett sugrör. Genom att suga på halmen, kan du ta vätska upp från ett glas trots vätska normalt bara skulle flöda neråt. Konsten att få en hävert att arbeta är att skapa lågt tryck vid den bortre änden av röret, sedan låta allvar göra resten
1.
Placera ena änden av sugrör i vätskan som du försöker flytta. Stick den andra änden i munnen och komma under den punkt där vätskan.
2.
Börja suger, precis som du skulle för ett sugrör. Ta inte din mun bort sifon när du ritar upp vätskan i röret, eller trycket i röret kommer att stiga och vätskan kommer falla tillbaka.
3.
Suck tills vätska når slutet av röret. Om du använder en tydlig röret, så kommer du att kunna se vätskan närmar sig. Om du inte använder en klar tub, kan du vänta tills vätskan vidrör din mun eller så kan du suga tills du tycker vätskan nästan har nått dig och vänta på att vätskan komma resten av vägen på egen hand.
4.
Ta bort röret från munnen och kurvan nedåt i den mottagande behållaren. Gravity kommer att orsaka att vätskan fortsätta rinner ner din hävert så länge du håller röret nedanför den punkt från vilken vätskan kommer.

Tips och varningar


 • Per definition är en hävert ett rör där vätska måste komma först innan jag kom tillbaka ner. När du börjar suga på tuben och få vätskan förbi den punkt där det rör sig uppåt, kan du kurvan röret ner och allvar kommer att orsaka att vätskan hålla flyter även om du slutar suga den.
 • Du kan använda andra metoder för att suga vätska förutom munnen, som en pump eller en bälg.


 • Relaterade artiklar


  hur man skär böjda bilglas
  hur man byter en 1992 Buick Skylark överföring filter
  hur man byter tändstift på en 1998 3,2 dodge v6
  hur man byter & gap ett tändstift
  hur man byter bromsbelägg på vänster & höger sida
  hur man rengör en stuga’s luftfilter
  hur man ändrar ventilkåpan packningar på en 1995 Nissan Pathfinder
  hur man kan bli av sorkar i vår bil
  hur man byter en bränslefilter i en 1980 Oldsmobile
  hur du ändrar tändstift för en 2008 Dodge RAM 1500 5,7 l