Hur ändrar du en 2002 Volkswagen Beetle motor olja?

Hur ändrar du en 2002 Volkswagen Beetle motor olja?

Ändra en 2002 Volkswagen Beetle's motorolja är inte svårare än att byta olja på en typisk USA-tillverkade fordon. Många människor tar sin Volkswagen till en återförsäljare eller olja-change centrum, men du kan byta olja och filter i ditt eget garage

Du behöver:. .
Front ramper
T-20 Torx föraren.
Tråget.
19 millimeter nyckel.
Oljefilternyckel.
Ratchet förare.
Ratchet förlängning bar.
Oljefilter.
Fem liter av motorolja.
Handduk.


1.
Kör Beetle på en uppsättning av ramper för att ge godkännande enligt fordonets front. Ställ in parkeringsbromsen för att säkerställa Beetle inte rullar bakåt när du är under den.
2.
Ta bort plasten motorn som sitter direkt under motorn genom att ta bort Torx bultar med en T -20 Torx förare. Detta exponerar oljefilter och avtappningspluggen.
3.
Placera avtappningskärl direkt under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med en 19-millimeters fast nyckel eller hylsa. Låt all olja rinna ut ur motorn. Byt metallpluggen packning som följde med det nya filtret och sätt tillbaka pluggen. Dra inte åt den.
4.
Leta oljefiltret på passagerarsidan av bilen. Från undersidan av fordonet, lokalisera den nedre kylarslangen. Filtret är precis ovanför slangen. Placera avtappningskärl under oljefiltret.
5.
Anslut baren spärrfunktion utvidgning till Ratchet och ansluta oljefilternyckel förlängningen baren. Du kommer inte att kunna använda en äldre stil band-clamp oljefilternyckel för Beetle. Skjut nyckeln på botten av oljefiltret och sedan ta bort filtret. Olja kommer att rinna ut när du skruva loss filtret. Placera filtret i tråget. Låt all olja rinna ut ur oljefiltret pickup röret.
6.
Använd en ren trasa för att torka filtrets parning yta på motorn ren. Smörj in en liten mängd ny olja runt gummipackningen på det nya filtret. Trä filtret på oljefiltret pickup röret med fingrarna. När du känner att packningen får kontakt, använda filtret skiftnyckel för att dra åt filtret ytterligare ett helt varv-inte mer. Om du för hårt filter, kan du dela upp packningen.
7.
Tag bort oljepåfyllningslocket sitter på ventilkåpan (toppen av motorn) och använd en ren tratt och häll 4,5 liter av motorolja i motorn. Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Leta efter läckage kring avtappningspluggen och oljefilter.
8.
Torka av motorolja som skulle ha spillt på motorn både ovanifrån av motorn och ner i motorn .
9.
Säkra hasplåten på botten av motorn med T-20 Torx skruvar. Kör Beetle från ramper och kontrollera oljenivån.

Tips och varningar


 • Använd en olja av god kvalitet motor. Den rätta vikten kan bero på årstiden, om du bor i en fyra-säsong område, kan du behöva en lägre vikt på vintern. Se din instruktionsbok. För de flesta temperaturer, 10W-30 rätt vikt.


 • Relaterade artiklar


  Hur man använder en del Blaster med bakpulver i stället för sand
  diy HID-lampor
  hur du ändrar bränslefiltret på en E150
  hur man byter tändstift på en 2001 Lexus RX300
  hur till check transmissionsolja i en 2001 Isuzu Rodeo
  hur du ändrar bränslefiltret på en 1989 honda lxi
  symptom på en dålig syresensor på en krona
  hur man byter tändningslås på en 1994 chevy 1500
  hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor
  hur du tar bort kolavlagringar