oljekylare typer

oljekylare typer

Du behöver:
spruta eller baster
. Tire block.
21 mm hylsa.
Breaker bar.
Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
Skruvmejsel.
Bromsbelägg.
Bromsfett.
Kanal-lock tång.
Tratt.
Bromsvätska.

en oljekylare i ett fordon kan beskrivas som en mindre kylare bortsett från motorn viktigaste element. Oljekylaren ska ha en olja till motorn som är både konsekvent och optimal temperatur. I allmänhet kommer lägre temperaturer hjälpa förlänga livslängden för ett fordons motor liksom livet av transmissionen. Dessutom spelar oljekylaren i ett fordon en viktig roll i värmeavledning och transport av olja borta från rörliga delar i en motor till oljetråget.

Tube och Fin oljekylare

En mängd olika oljekylare är röret och fin oljekylaren. I dessa kylare är oljan gjort att cirkulera genom kylaren linjer som tar upp värmen och släppa den i fenorna. Fenorna kommer att ligga i en extern plats, så att luften rör sig runt dem absorberar värmen. Tube och fin oljekylare fungerar bäst när de ändras så att omrörare är monterade i röret, vilket kommer att bidra till att förhindra slam bildas.

Transmission Oljekylare

en annan sort av oljekylare är överföring oljekylaren. Automatiska växellådor som används i högre stam tillämpningarna kommer att kräva en överföring svalare eftersom transmissionsolja kommer att värma upp med varje växling. Överföring oljekylare är inte seriöst behövs för landsvägskörning eller andra låg till medelhög applikationer påfrestningar. Men varje fordon med växellåda utsätts för en stor belastning kommer att behöva en av dessa kylare.

Stacked Plattoljekylare

Ännu en mängd olika oljekylare är staplade Plattoljekylare. De staplade Plattoljekylare är ett motorns kylsystem mindre effektiva än röret och fin system olja. Plattorna i det här systemet kommer att anordnas i en trave mönster och oljan är gjord att passera detta mönster. Luften kommer att gå ganska långsamt, vilket är det som gör systemet ineffektivt.


Relaterade artiklar


Hur återställer jag av däcktrycket på en 1997 corvette?
hur man byter bränslefiltret i en 2002 kvicksilver bergsklättrare
motorcykel elverktyg
vad är tändningen på?
Vilka är problemen orsakas av dålig ventiljustering?
fordonsindustrin efterbehandling verktyg
hur man målar ränder på en mustang
Hur gör jag för lägre utsläpp för texas bil inspektioner?
hur du installerar transmission i en 1995 Dodge Intrepid
vad är det bästa sättet att tvätta & rengöra en Toyota Prius luftfilter?