hur man byter bromsbelägg på en 1997 F250

hur man byter bromsbelägg på en 1997 F250

I 1997 Ford F-250 är utrustad med ett bromssystem som sysselsätter bak trumbromsar och framhjulsdrift skivbromsar. Den främre bromsarna bör servas varje 5000 miles (som rekommenderas av Ford) för slitage och skador. Byt bromsbelägg för konsekvent inbromsning och för att förhindra skador på främre bromsen rotorer. Du kan ha din Ford lastbilens bromsar servas av en professionell broms mekaniker eller så kan du ändra kuddar själv

Du behöver:. .
Spruta eller baster
Tire block.
21 mm hylsa.
Breaker bar.
Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
Skruvmejsel.
Bromsbelägg.
Bromsfett.
Kanal-lock tång.
Tratt.
Bromsvätska.


1.
Öppna huven på Ford F-250 och ta bort huvudcylindern cap. Locket ligger i den bakre delen av motorrummet till höger om motorn. Ta bort hälften av bromsvätska från behållaren med fjäderfä baster eller spruta för att undvika spill när bromsok kolvarna är deprimerade under kommande steg. Placera en butik trasa över behållaren eller löst låg locket över huvudcylindern att hålla skräp från kvarvarande vätska i behållaren.
2.
Placera däcket kvarter bakom de bakre däcken för att förhindra att lastbilen från att rulla. Lossa muttrarna på framhjulen med de 21 mm hylsa och brytare bar. Placera domkraften under över ramen under framsidan av Ford och lyft framhjulen från marken. Placera pallbockar under axlarna och sänk lastbil på läktaren. Ta bort klackarna och ta fram hjulen.
3.
Ta bort den vänstra främre bromsok s glida bultar med 13 mm nyckel. Lyft av bromsok från bromsrotortemperatur och ställ den på toppen av styrarmen ovanför hjulnavet.
4.
Peta både av bromsbelägg från hålen på bromsok fästet med en platt skruvmejsel eller snoka verktyg. Kontrollera rotorn och bromsok fästet. Kontrollera om poängsättning på ytan av rotorn. Dåligt gjorde rotorer bör ersättas medan liten poäng kan återuppstod. Byt rotorerna om de är skeva för att förhindra onödigt slitage på bromsbelägg och inkonsekvent inbromsningar.
5.
Applicera anti-skrika bromsfett till baksidorna av nya bromsbelägg. Skjut kuddar i fästet bromsok platser på vardera sidan av rotorn.
6.
Placera en av de slitna bromsbeläggen över båda bromsok kolvarna sticker ut från insidan av oket. Spänn fast dynan på kolvarna och baksidan av bromsok med kanal-lås tång. Pressa en tång för att tvinga båda kolvarna i sidan av bromsoket. Ta bort tång och använt bromsbelägg när kolvarna helt deprimerad i sidan av oket.
7.
Placera bromsok över den nyinstallerade bromsbelägg och skruva i bilden bultar. Dra åt båda bultarna med 13 mm nyckel. Flytta till höger framhjul-bra och ersätta bromsbelägg på den sidan av lastbilen.
8.
Sätt tillbaka hjulen på Fords hjulskruvarna och skruva på muttrarna . Lyft framför lastbilen med domkraft och tag bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt klackarna med uttaget och brytaren bar.
9.
Starta motorn och tryck på bromspedalen sakta mot golvet. Upprepa fördjupningar tills bromspedalen svar stelnar för att signalera att bromsok kolvar tillbaka till deras rätta läge mot bromsbeläggen. Återgå till motorrummet.
10.
Bort butiken trasa (eller huvudcylindern lock) och placera en tratt i behållaren. Fyll behållaren med DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng Fords huva.


Relaterade artiklar


Hur gör jag Kilremmar köra på en 1989 2,9 liters Ford Ranger?
disk bromskomponenter
hur man byter ett batteri i en avlägsen nyckelbricka för BMW
Hur tar jag bort huvudstödet i en BMW 545i?
Hur gör jag kuddar byta broms för ett 1981 korvett?
Hur reparerar jag och rengör vindrutan?
Hur ändrar jag en pannlampa på en 2002 ford explorer?
hur man byter batteri i en Buick
hur mycket lufttrycket bör vara i ett däck?
vad är tändningen på?