diy bakbromsarna på skyddsling 5

diy bakbromsarna på skyddsling 5

Mazda rekommenderar att du byter den bakre bromsbelägg på Protege5 varje 40. 000 miles. Under bytas ut, kontrollera rotorerna för skador. Om rotorerna är kraftigt brända eller skev, ersätta dem med nya skivor för att garantera säker körning. De bakre bromsarna låsningsfria skivbromsar som kräver särskild uppmärksamhet för att inte skada bromsslangar. Du kan ta din Mazda till en broms mekaniker eller du kan göra jobbet själv och spara pengar

Du behöver:. .
Spruta
17 mm hylsa.
Breaker bar.
Jack.
Pallbockar.
14 mm nyckel.
Bungee rep.
15 mm nyckel.
Stjärnskruvmejsel.
Dead-hammare (tillval).
Kedjesmörjmedel (tillval).
Broms renare.
En handduk.
Rotorer.
Bromsbelägg.
Skjutmått kolv depression verktyg.
Tratt.
Bromsvätska.


1.
Park Mazda på en relativt plan vägsträcka och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och ta bort huvudcylindern locket. Huvudcylindern är placerad på baksidan av motorrummet, till höger om själva motorn. Ta bort hälften av bromsvätska från behållaren med en spruta. Lägg locket löst över containern.
2.
Placera däcket block framför framdäcken att hindra fordonet från att rulla. Lossa muttrarna på bakhjulen med 17 mm hylsa och brytare bar.
3.
Placera domkraften under Mazdas ram på baksidan av fordonet och lyft den bakre delen av marken. Placera pallbockar under bakaxeln och sänka bilen på läktaren. Flytta uttaget ur vägen. Ta bort muttrarna och ta tillbaka hjulen.
4.
Ta bort skruvarna bromsok bilden med 14 mm nyckel. Varje bromsok (en per sida) har två glida bultar sitter på baksidan av respektive bromsoket. Lyft av bromsok från bromsok fästet och dra det över bromsen församling med ett bungee rep.
5.
Ta bort bromsbeläggen från bromsoket fästet. Ta bort de två bultarna bromsok fästet med en 15 mm nyckel. Lyft bygeln från rotorn och ställ den åt sidan.
6.
Ta bort rotor fästskruvarna från framsidan av skivan med en nummer 3 stjärnskruvmejsel. Ta tag i rotorn på båda sidor och dra den direkt från Mazda bakre hjulhuset. Använd kedjesmörjmedel för envis rotorer och /eller peka mittsektionen av skivan (även kallad top-hat avsnitt) med en död-slag hammare till JAR loss från hjulskruvarna.
7.

bromsa delar renare till den nya rotorer och rengör dem ordentligt med en handduk. De skivor är förpackade med att bevara olja som ska tas bort före installation. Skjut nya rotorer på hjulet bultar. Byt rotor fästskruvarna.
8.
Tillbaka bromsok fästet och sätt i nya bromsbelägg i konsolens slots. Placera bromsok verktyget kolven depression över bak bromsok och skruva in kolven i sidan av bromsok att göra plats för den tjockare rotorn och bromsbeläggen.
9.
Placera bromsoket över de nya bromsbeläggen inne i ankomst-och avgångstider bromsok fästet. Skruva i bromsoket skruvarna med en 14 mm nyckel.
10.
Placera de bakre hjulet tillbaka till hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Byt rotorn och bromsbeläggen på motsatt sida av Protege5.
11.
Lyft den bakre änden av Mazda och ta bort domkraften. Sänk bakdäck till marken och dra åt muttrarna med 17 mm hylsa och brytare bar.
12.
Bort huvudcylindern lock och placera en tratt i behållaren. Fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och sätt tillbaka locket. Stäng Mazdas huva.


Relaterade artiklar


placeringen av bränslefilter på en 1984 Buick Regal 3,8 med V6-motor
felsökning av en 2001 honda
Hur ändrar jag olja & filter i en 2001 Volvo V70 herrgårdsvagn?
fördelar och nackdelar med torsionsstavar
hur man kan jämföra uppdelning täckning för bilar
syntetisk blandningsolja förmåner
Hur ändrar jag batteriet på en 2006 Passat Keyless fjärrkontrollen?
hur man målar ett litet block motor
hur mycket ska en bra färg jobb kosta?
hur du tar bort en Toyota lug nut