Hur byter jag bromsbelägg på en 2007 Subaru WRX?

Hur byter jag bromsbelägg på en 2007 Subaru WRX?

Subaru WRX linje är känd för sin fyrhjulsdrift hantering inspirerad av off-road rally bilspel. Bromssystemet har rönt uppmärksamhet för sin förmåga att erbjuda kontrollerad inbromsning i alla typer av väder och väglag. Bromssystemet ska kontrolleras regelbundet, bland annat fortlöpande byte bromsbelägg att fortsätta att erbjuda en hög grad av bromsning kontroll och kort stoppsträcka. Ta din WRX till en broms-verkstad eller byt slitna bromsbelägg själv

Du behöver:.
Tire järn.
Jack.
Pallbockar.
Tång.
Skruvmejsel.
Hammer.
Bromsfett.


1.
Lossa muttrarna med däcket järn från ratten underhållssatsen. Lyft Subaru med domkraft och placera pallbockar under ramen av fordonet. Lämna däcken minst 3 inches över marken för att möjliggöra avlägsnande av hjulen. Ta bort klackarna och ta hjulen.
2.
Ta bort bromsok bilden stift behålla stift från bromsok med nål-plattång. Behåller stift kan nås genom öppningen (eller fönster) på utsidan av oket.
3.
Placera en platt skruvmejsel i utrymmet mellan de slitna bromsbelägg och rotorn. Tvinga kuddar utåt att hålla nere bromsoket kolvar. Tryck stiften bromsok bilden med en hammare för att tvinga den andra änden av pinnen från bromsoket. Grab varje stift med tången när det finns tillräckligt med befrielse från oket att fånga dem. Dra stiften från sina platser och lägg dem åt sidan.
4.
Nå i bromsoket från "fönstret" med tång och ta bort bromsbeläggen från sidorna av rotorn. Applicera anti-skrika bromsfett att baksidorna av det nya bromsbelägg. Skjut kuddar, shims broms utåt, i utrymmen mellan bromsok och rotorn. (Bromsen shims är planen i de kuddar som bromsfett har tillämpats. )
5.
Sätt bromsok glida stiften i sina respektive platser. Byt behålla stiften att säkra bromsok stiften på plats. Byt hjul på WRX s hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft fordonet med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däck till marken och dra åt muttrarna med däcket järn.
6.
Starta motorn och tryck på bromspedalen flera gånger för att tvinga bromsok kolvarna i rätt position mot nya bromsbelägg.


Relaterade artiklar


hur man förhindrar helt rostig upp rotorer
Hur gör jag Smörj en ok jeep slip?
hur man byter bil filter & luftkonditionering
Hur byter jag en 1997 Mercedes S320 bälte?
Hur byter jag bränslefilter på en 2001 BMW 330i?
Hur byter jag den främre strålkastare på en tundra?
hur du skyddar jeep Hardtops
Hur byter jag luftfiltret i en 2006 Ford Freestar?
Hur dränera jag radiatorn av en 1995 Range Rover?
Hur länge ska jag värma en bil innan du byter olja?