vad är glans klarlack?

vad är glans klarlack?

Klarlack är, i enklaste form tillämpat en skyddande beläggning för bilar för att öka hållbarheten hos färgen. Termen glans hänvisar till klarlack förmåga att reflektera ljus

Du behöver:. .
Täta behållare

Klarlack Slutför

De flesta bilar tillverkade i USA stater har en klarlack finish, vilket är ett skyddande, tydlig beläggning som appliceras på toppen av basen, eller pigmenterad lager färg. En klarlack glans avgör hur blank färgen är. En satinfinish reflekterar mindre ljus än en högglansig finish.

Funktioner

Mest klarlack gloss görs med kristallklart emalj som appliceras på toppen av torkade pigmenterad färg tills önskad nivå av glans uppnås. Klarlack glans är då härdat till en hård yta, som är resistent mot gulning, chipping och peeling.

Fördelar

en klarlack glans används inte bara för att ge bilen en blank finish, men också för att skydda pigmenterad färg under bleknar och oxiderande, vilket gör att avsluta att se tråkig och disigt. Det klarlack ökar färgens hållbarhet och skyddar mot UV-strålar och miljörisker och föroreningar.

Överväganden

klarlack är lätt repas och skadas på grund av felaktig vård. Den klarlack glans kommer att se bleka om det blir förorenad av luftburna föroreningar. Om föroreningar kvar på klarlack de kan orsaka etsning på upploppet. Polering föreningar, slipande vaxer och automatiska biltvättar kommer också att skada en klarlack glans.


Relaterade artiklar


Hur kontrollerar jag 92 stad vätska bil överföring?
Hur man använder en dubbelverkande polermaskin
Felsökning ljud från en bil
hur man byter bränsle filter på en 1993 Camry
inte syntetisk olja ger bättre körsträcka?
hur man rengör uppvärmda säten läder bil
Hur byter jag ett bälte servostyrning på en 1978 Oldsmobile Cutlass?
Hur byter jag den guibo på en 1995 BMW M3?
hur du tar bort en radio från en 1987 mustang
hur man rengör mina strålkastare objektiv på min Ford Taurus