olika vikter av konventionell olja

olika vikter av konventionell olja

Alla konventionella motoroljor har en viskositet eller vikt betyg. Detta betyg är oljans förmåga att smörja vid vissa temperaturer. Under år tidigare var det främst rak olja som bara hade ett betyg, för närvarande finns två betyg på alla oljor, kalla och varma

Du behöver:
Kniv
. . Vindrutan.
Packning.
14-gauge isolerad lina.
Tvålvatten.
Tvättsprit.
Rengör trasor.

Skillnad

Den kalla och varma betyg är helt olika, men är oerhört viktig. Den kalla betyget är numret innan "W" på flaskan. Ju lägre rating flyter bättre är det i kallt väder. Efter "W" är betyget på 210 grader F. Ju lägre siffra, desto bättre flödet men mindre smörjning.

Fördelar

Förutom flödet och smörjning egenskaper, viskositet betyg har andra fördelar. De heta betyget är fokuspunkten eftersom det är där alla de andra fördelarna kommer in. Den lägre betyg flyter lättare så det kan förbättra bränsleekonomin och lägga mindre belastning på en oljepump. Ju högre rating är en tjockare olja. Det kommer att absorbera värme bättre samt läcka långsammare bör du ha en olja läcka någonstans.

Nackdelar

Den lägre betyg olja bryts ner snabbare och inte sprida värmen effektivt. Ju högre viskositet är svårare att flöda genom oljekanalerna och skapar ytterligare friktion. Detta sänker bränslen ekonomin och sätter stam på oljepumpen

vikt

Det finns många olika vikter tillgängliga, de vanligaste är:. 0W20, 0W30, 5W20, 5W30, 10W30, 10W40, 10W50, 15W40 och 20W50.

SAE

SAE olja är en rak stil olja som inte har egenskapen ändras vid olika temperaturer. Den används inte mycket i dag, men du kan fortfarande hitta SAE30 SAE40 på hyllorna.


Relaterade artiklar


Hur byter jag 1993 Ford Ranger bromsbelägg fram broms?
motorolja specifikationer
Hur ändrar jag en 2002 Dodge Intrepid bränslefilter?
Vilka är funktionerna av ett instrument panel?
BMW diagnosverktyg
inte syntetisk olja ger bättre körsträcka?
hur du anpassar bilklädslar
Hur återställer jag skärmen olja livet på en 2001 GMC Sierra?
Hur konverterar jag miles till gallon för gas körsträcka?
hur man gör med motorns kylvätska