hur man tar betalt en sluten bilbatteri

hur man tar betalt en sluten bilbatteri

Sealed bilbatterier är i allmänhet slutna blybatterier, som också kallas gel-batterier. Gelen-cellsbatteri ansågs vara en av de mest kraftfulla laddningsbara batterier på marknaden från och med 2007. De tenderar att vara ganska tung främst på grund av bly inuti. Förseglade bilbatterier ska alltid förvaras i ett laddat skick och aldrig helt urladdat. Kemiska reaktioner kan inträffa när urladdade eller debiteras vid för hög för en spänning, förstör batteriet

Du behöver:.
Trestegs batteriladdare.
Skyddsglasögon.
Läder eller gummihandskar.
Medelstora skiftnyckel istället.


1.
Don din skyddsglasögon och handskar. Tunga gummihandskar rekommenderas på grund av risken för elektriska stötar, men skinnhandskar räcker.
2.
Öppna huven på din bil om batteriet är fortfarande bifogas. De flesta spiskåpor öppna genom att släppa en spärr som är ca 18 till 24 inches från ratten, nedanför och till vänster, då fordonets utsida, släppa en spärr strax under främre delen av huven. Om ditt batteri inte är i ett fordon, ställa den på marken och hoppa till steg 5.
3.
Lossa bultarna som håller förseglat batteri kablar på plats, med din skiftnyckel istället. Skjut in batteriet kabelkontakterna bort tjänster i batteriet. Ta bort den negativa batterikabeln först, det är oftast en svart kabel ansluten till den negativa batteripolen, som du hittar märkt med ett minustecken (-). Ta sedan bort den positiva batterikabeln. Det är oftast röd (även om vissa ersättande positiva kablarna är svart, så se) och ansluts till batteriet post som är märkt med ett plustecken (+).
4.
Ta bort alla enheter säkring av batteriet på plats och ta bort den förseglade batteriet från fordonet. Säkringsanordningar kan vara band eller konsoler och varierar beroende på ditt fordon. Se bilens instruktionsbok eller motsvarande om du är osäker hur du tar bort dem. Ställ batteriet på marken.
5.
Anslut tre etapper laddaren till ett 110-volts uttag. Anslut laddning leder till batteriet som följer: positiv till positiv och negativ till negativ. Positiva leder oftast röda och negativa är oftast svart.
6.
Ställ laddaren till rätt spänning. Vanligtvis blir från 2,3 till 2,35 volt per cell för den snabbaste säker laddning. Den totala spänningen kan variera beroende på antalet celler batteriet har, och denna information bör vara på batteriet
7
Slå på laddaren och låt det ladda batteriet i. . minst fem timmar.
8.
Stäng av laddaren och koppla om från batteriet. Koppla ur laddaren och lägger undan den.
9.
Placera den förseglade batteriet i fordonet du tog bort det från eller fordonet att du laddar det för. Byt ut alla säkringsanordningar att hålla batteriet från att flytta, i omvänd sätt du tog bort dem. Om du placerar detta batteri i ett fordon du inte tar bort den från, se bilens instruktionsbok eller motsvarande för mer information.
Tio.
Anslut kontakterna kabeln till inläggen på batteriet. Ordern är en första positiv och negativ sista. Dra åt bultarna på kontakter är säkert, men inte så mycket att de blir svåra att få bort.

Tips och varningar


 • Ställa in i tre steg laddare så låga som 2. 15 volt per cell kommer fortfarande ladda din förseglat batteri och kan förlänga den totala livslängden på batteriet, men det tar längre tid att ladda. 2,15 volt per cell är den minsta spänning för laddning ett slutet batteri.
 • du laddar batteriet längre än fem timmar med en tre-stegs laddare inte skadar den.
 • Ladda aldrig ett förseglat batteriet medan den är kopplad till ett fordon. Skador på batteriet eller personskador kan uppstå.


 • Relaterade artiklar


  Hur gör jag Smörj en ok jeep slip?
  hur man byter fjäderben på en 2001 corolla
  Hur du koppla upp ledningar till en generator?
  hur man byter bakre fjäderben på en Toyota Corolla
  hur man byter fabrik S2000 enhet stereo huvudet
  hur man byter en G37 mikrofilter
  Hur byter jag en BMW E28 generator & instruktioner?
  Hur ändrar jag olja i en 2007 GMC 2500 diesel?
  hur du ska ansluta startkablar
  hur man byter kamremmen på en Audi