hur man rengör ett K & N filter

hur man rengör ett K & N filter

Automobile luftfilter renar luften innan den passerar genom luftintaget. Körning i dammiga miljöer drar damm i motorrummet. Ett luftfilter ser den inte går in i luft-och gasblandningen för motorns förbränning. Disponibel luft filter kräver inköp av ett nytt filter med rekommenderade mellanrum av biltillverkaren. K N luftfilter är permanenta filter som kräver rengöring då och då men aldrig behöver bytas ut. K N säljer filter ladda kit med renare och olja för smörjning av filtret.

Du behöver:
Handskar
. K N luftfilter renare.
Trädgårdsslang.
K N oljedimma.


1.
Placera handskar på händerna för att förhindra lösningsmedel och oljor från att röra din hud.
2.

Håll kanten av luftfiltret i ena handen så att veck i filtret är alla synliga.
3.
Tryck munstycket på toppen av luftfilter renare kan med andra sidan. Starta sprutning av lösningsmedel i toppen på ena sidan av filtret flytta ner i vertikala streck. Spraya hela filtret genom att göra ytterligare passerar på ena sidan av filtret.
4.
Vrid luftfiltret över och spruta den andra sidan helt i samma sätt.
5.
låter renare sitta på filter för minst tio minuter så att den tränger djupt in i vecken.
6.
Slå en ventil trädgårdsslang motsols två revolutioner. Detta kommer att leverera ett lågtryck ström av vatten.
7.
Håll rena sidan av filtret så det är vänd mot dig. Trickle vattnet från toppen på filtret ner vecken att skölja den. Fortsätt att skölja tills alla renare rinner ur filtret och vattnet är klart.
8.
Skaka filtret fram och tillbaka försiktigt bort överflödigt vatten från vecken. Ställ filtret åt sidan och låt det torka helt i 24 timmar.
9.
Placera handskar på händerna och plocka upp filtret i ena handen. Tryck spridarmunstycket ovanpå ett K N aerosol olja kan med den andra handen medan du håller kan om tre inches från filtret.
Tio.
Spray filtret börjar på toppen i ett hörn och arbetar ner till botten av filtret. Direkt i olja på toppen av varje veck arbetar upp och ner i går för att täcka ena sidan av filtret. Upprepa denna process på andra sidan av filtret.
11.
Låt oljan tränga in i filtret i tjugo minuter innan det installeras i fordonet.

Tips och varningar


 • K N flytande olja finns i en sprutflaska för att smörja rengör filtret. Squirt den flytande olja på toppen av varje topp att gälla.
 • K N oljor är röda för att synliggöra alla områden utan tillräcklig smörjning. Fyll i alla områden som inte är röda med ytterligare passager av spray eller flytande smörjmedel så att hela filtret är röd.
 • Använd sprejsmörjmedel på väl ventilerad plats att undvika skadliga ångor.
 • Använd inte varmt vatten eller en stark ström av vatten för att skölja ett permanent filter. Den värme och vatten styrka kan skada och slita ett luftfilter och göra den obrukbar.


 • Relaterade artiklar


  hur du vill justera en 1993 Honda Civic
  auto utsläpp historia
  BMW diagnosverktyg
  hur du ställer klockan på escalade
  Hur länge bör toyota bromsar senast?
  hur man blandar DuPont auto färger
  tecken på tändspole fel
  hur man återställer olja livet på en Cheva lavin
  hur man byter en FX35 stuga luftfilter
  varför en bil med låg olja startar inte