hur man pumpa däcken hemma

hur man pumpa däcken hemma

Automobile underhåll, inklusive kontroll och justering ringtryck är ofta lätt att utföra. Och ändå, äger många människor inte en bärbar kompressorn och många modeller är måttligt prissatt. Fördelen med att äga en är att kunna blåsa upp däcken på alla fordon i bekvämligheten av ditt eget uppfart eller garage. Drastiska förändringar i omgivande temperatur orsaka däck att fluktuera i lufttryck. Under-och-pumpade däck är en av de främsta orsakerna till för tidig slitagevarnare

Du behöver:.
Portable Automobile Tire kompressor med bruksanvisning.
Däck manometer.


1.
Leta däcket plakat för fordonet (vanligen i förarsidan dörr jamb) eller instruktionsboken för att lära sig det rekommenderade däcktrycket för främre och bakre däcken (det är inte ovanligt på vissa fordon ha en mindre lufttryck som rekommenderas för de främre däck än de bakre, men inte alltid är fallet) för fordonet. Däcket plakat bör däcktrycket iakttagits, snarare än det maximala däcktrycket stämplat på sidan av respektive däck.
2.
Anslut den bärbara kompressor i ett eluttag eller strömkällan av fordonet. Om du använder bilens strömkälla, kan det vara nödvändigt att vrida tändningsnyckeln till tillbehör maktposition för att ge bärbara ström till kompressorn.
3.
Ta bort kapsylerna däckventilen på alla fyra däcken. Placera mössor i en ficka för att undvika att förlora dem.
4.
Placera kompressorn nära däcket och däcket ventilspindeln, men använd den lufttrycksmätare att testa lufttrycket i däcket innan du kopplar luften chuck kompressorn till däckets ventil. Tryck chucken av mätstickan på ventilspindeln så jämnt som möjligt för att kontrollera lufttrycket. Mätstickan kommer att producera en liten pinne som kommer att sticka ut ur mätaren (eller en digital läsning om du använder en digital mätare) för att visa att lufttrycket inne i däcket i pounds per kvadrattum (PSIs).
5.
Placera luften chuck luftkompressorn på däcket ventilspindeln (om du lägger luft är nödvändigt). Att släppa ut luft i över-pumpade däck, placera chucken upp till ventilen och tryck inåt tills luften släpps ut ur ventilen kärnan i stammen. Lite luft chuckar på vissa kompressorer har en låsanordning för att klämma chucken på spindeln medan andra kan kräva innehav luften chuck (ungefär som lufttrycksmätare) på stammen medan blåsa däcket.
6.

Slå på strömbrytaren till kompressor, men bara tillåter kompressorn att köra i cirka 30 sekunder (beroende på hur lågt däcket är) tills räkna ut hur snabbt och hur kraftfullt kompressorn. Vissa kompressorer kan fylla bildäck inom en och en halv minut, medan andra kan ta mer än fem minuter.
7.
Justera däcktryck genom att fortsätta att driva kompressorn (om nödvändigt) eller med hjälp av luft chuck kompressorn att släppa ut luft ur spindeln (vid behov) tills den rekommenderade däcktryck noterat på däcket plakatet (eller ägarens instruktionsbok för fordonet) har nåtts. Omtest trycket med mätverktyget i 30-sekunders till en minuts mellanrum (beroende på hur lågt däcket är) med däcket manometer.
8.
Byt ventilspindeln locket och sedan gå vidare till nästa däcket tills alla fyra däck på fordonet har anpassats till det rekommenderade däcktrycket noterat på däcket plakatet (eller instruktionsbok).

tips och varningar


 • Priset för en bärbar kompressor allmänhet dikterar dess snabbhet och noggrannhet blåsa bildäck. Den dyrare kompressorn, desto bättre kvalitet och snabbare vi kommer att utföra. Den billigare, desto längre och mindre exakt det blir. Men även vägarna portabla kompressorer fungerar och många har en nätsladd som ansluts direkt till strömkällan /cigarettändare av fordonet och kan komma till hands om de lämnas i fordonet för låga däck upptäcktes när de reser.
 • lufttryck i däcken expandera när friktionen mellan däcken och vägen värmer upp interna luften. På grund av detta, är däck som tillverkas med kallt inställningar lufttryck. Detta innebär Däcken skall pumpas innan framförandet av fordonet när luften i däcken är kalla. Då slipper du felaktiga avläsningar lufttrycket vilket kan resultera i däcket blowouts.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar skivbromsar på en 2004 Silverado
  hur du tar bort askkoppen i en 2005 Audi A4
  automatisk växellåda skift problem
  Hur gör jag målar camo på en ATV?
  hur man återställer olja varning om en Pontiac Aztek
  BMW diagnosverktyg
  Hur byter jag en gas filter på en 626 mazda?
  hur man återställer olja ljus på en Toyota
  honda reparation tips
  broms verktyg för en 2000 Chevrolet