Hur ofta bromsbelägg behöver bytas?

Hur ofta bromsbelägg behöver bytas?

Bilar lita på bromssystem för att avta och sluta. Bromsbelägg är en komponent som används i bromssystem, och bör bytas regelbundet för att säkerställa deras effektivitet

Definition

Bromsbelägg är komponenter som används i skivbromsar, eller enheter som används för att stoppa eller bromsa rotation av hjul. Bromsbelägg består av stålplåtar som friktionsmaterial fastnat på ytan och är positionerat för att möta bromsrotortemperatur.

Funktion

När bromsen tillämpas av föraren, en bromsok, som innehåller två bromsbelägg , pressar dessa två kuddar tillsammans in i rotorn. Bromsen och material från disken håller sig till varandra via friktionsmaterial. Denna motsättning leder till att bilen för att stoppa eller bromsa detta.

Ersätter

Enligt många biltillverkare, är den typiska rekommendation för bromsbelägg när friktionen fodret är slitet till 1 /8 inches eller mindre. Bromskloss foder kan inspekteras genom att ta bort hjulet montering och hjulet och mäta foder. Bromsbelägg innehåller en sensor pad slitage eller flik som gnids mot rotorn när dynan slits ner till ca 1 /8 inches. Sensorn sänder sedan en skrika-liknande ljud vilket tyder på dynan är klädd ned till en oönskad nivå.


Relaterade artiklar


hur man reparera en strålkastare repa
Hur tar jag bort kylaren på en 1978 corvette?
hur man byter ett batteri för en 2005 Honda Pilot
Hur fixar jag bromsar för en Mazda skyddsling LX 2001?
hur man byter en slutsignal
funktionen av bladfjädrar
Hur byter jag remmarna för 1987 Buick Regal?
hur man tvättar fälgar
bränslefilter begränsningar
Hur byter jag en separator Boxster olja?