vad är SCFM jämfört med cfm i en luftkompressor?

vad är SCFM jämfört med cfm i en luftkompressor?

Kubikfot per minut (CFM) och pounds per kvadrattum (PSI) är de nyckeltal vid utvärdering av en luftkompressor. De faktorer som styr prestanda är vanligtvis hästkrafter i motorn eller motorn och storleken på tryckkammare. En köpare hänvisar till CFM och PSI betyg eftersom dessa siffror tala om för honom vilka och hur många pneumatiska verktyg kompressorn kan köra

CFM

CFM rating hänvisar till den mängd luft som kompressorn kan leverera. I sig själv berättar CFM betyget en ofullständig historia om en kompressor, till exempel kan en liten muffin fläkt i en dator leverera 200 CFM. CFM rating är psi-specifika. En kompressor kan leverera en angiven CFM vid 45 psi och en annan CFM vid 90 psi.

SCFM

kompressor som är CFM specifikationer måste också omfatta atmosfäriskt tryck, omgivande lufttryck, temperatur och fuktighet, för att få korrekta och jämförbara siffror. Begreppet standard kubikfot per minut (SCFM) införlivar dessa variabler.

Standard betyg

Luftkompressor tillverkaren räkna SCFM som CFM vid havsytan, med lufttemperatur på 68 F och 36 procent relativ luftfuktighet. Standard SCFM betyg inkludera en särskild press, till exempel 5,5 SCFM vid 90 psi.


Relaterade artiklar


verktyg för att reparera däck
avlägsnande av en Sebring’s strålkastare
vad är det bästa sättet att tvätta & rengöra en Toyota Prius luftfilter?
Hur tar jag bort kylaren på en 1978 corvette?
Hur sköter jag en Camaro?
vad är en förgasare dashpot?
hur man fyller en radiator med vätska
Hur tar jag bort en safari dörrpanelen?
aaa Ohio Motor Club förmåner
Hur byter jag 1996 jeep pvc-ventiler?