tecken på tändspole fel

tecken på tändspole fel

Du behöver:
rörtång
. Jack.
Pallbockar.
Wire klädhängare eller bungee rep.
13 mm hylsa.
Ratchet.
15 mm nyckel.
Broms renare.
Kedjesmörjmedel.
Stålborste.
Ersättning rotorn.
Shop trasa.
Byte bromsbelägg.
C-klämma eller kanal-lock tång.

En bils tändspole ger en gnista av sin motorns tändstift. Det är i huvudsak en liten transformator som omvandlar energin från förbränning av bränsle i en högspännings-form som kan användas av tändstiften. Äldre fordon har vanligtvis en enda tändspole, medan nyare fordon normalt förser varje tändstift med sin egen individuella spole. Om vattenbatteri misslyckas på grund av överhettning eller fysiska skador, så kommer det att leda till minskad prestanda i nyare fordon och kommer göra att motorn slutar köra helt i äldre single coil-fordon.

Motor stannar

Om du har en äldre fordon som besitter en enda tändspolen, då finns det bara ett symtom förknippade med tändspole fel. När tändspolen misslyckas kommer det att bli omöjligt att ge energi till motorns tändstift och bilen kommer att upphöra att löpa. Om din bil stannar helt så kan du konsultera bilens manual för att avgöra om det är en single-tändspole bil, om den är en nyare bil med flera tändspolar sedan din motor totala misslyckande orsakas av ett annat problem <. H2> Minskade gas körsträcka Om du äger en nyare bil med flera tändspolar och en av dina tändspolar misslyckas, bör du räkna med att observera en total minskning av bränsleeffektivitet. Minskningen bör vara mycket mer subtila under förhållanden där du kör en långsam hastighet och inte accelerera snabbt. Under sådana förhållanden motorn inte är igång med full kapacitet och den felaktiga spolen kommer att ha relativt liten inverkan på prestanda. Bilens bränsleeffektivitet kommer att ta ett mycket större hit under landsvägskörning villkor eller när den accelererar snabbt, eftersom all makt som överförs till den trasiga spolen kommer att skingra och förlorade från systemet.

Diminished Power

Nyare bilar kommer också att uppleva en brist på makt när en tändspole misslyckas. Återigen kommer denna brist på makt vara klara först under högpresterande körförhållanden. Det är osannolikt att du kommer att se mycket av en skillnad i acceleration på en avslappnad söndag kör genom stan, men du kommer förmodligen att märka minskade motoreffekten när du accelererar för att köra in på motorvägen.

Ökade utsläpp

A defekt motor spole kan även viss ökning av mängden föroreningar som släpps ut från ditt fordon. Dessa ökade utsläpp kan bero på ofullständig förbränning, där en del av den energi som skapas av bränsle som förbränns försvinner från systemet och som släpps ut genom ditt avgassystem. Ökade utsläppsnivåer också kan ses om du har en delvis funktionell tändspolen som misständningar oförutsägbart.

Check Engine Light

I nya fordon, är fel i utsläppsrelaterade spole som kan utlösa bilens ljus kontrollera motorn. Om din spole är förnedrande gradvis sedan bilens OBD-systemet kan även upptäcka prestanda minskar i samband med problem tändspolen innan problemen nå det stadium där du kan märker något problem själv.


Relaterade artiklar


Hur byter jag en registreringsskylt täcka på en Mazda CX-9?
bromsen luftnings instruktioner
hur du tar bort auto dekalen bokstäver
hur man kan kontrollera kablar bilbatteri med en ohmmeter
hur man ändrar en generator rem på en 1968 vw bugg
hur man byter termostat packningar
hur man rengör säkerhetsbälten
hur du lägger transmissionsolja till en Chrysler
vad är skillnaden mellan 2-cykel olja & motorolja?
Hur kontrollerar jag en överföring i ett 1995 Honda Prelude?