motorolja specifikationer

motorolja specifikationer

Motorolja utför olika uppgifter i ett fordons motor. Det tillåter enkel start, smörjer och minskar friktion i motordelar och håller motorn ren och sval. Det finns några etablerade olja specifikationer och standarder tryckt på burkar eller flaskor med olja som fungerar som en guide för att välja rätt motorolja för varje fordon

Du behöver:. .
Förteckning över jämförelse kriterier
Auto försäkring detaljer.

Viskositet

viskositetsklass av oljan, som fastställts av Society of American Engineers, hänvisar till sin smidighet och tjocklek. I viskositetskvot på 10W40, till exempel avser det första numret till hur snabbt bilen motorn startar när förkylning eller på vintern. Den andra siffran anger viskositeten på oljan när bilen har varit igång ett tag.

Performance

prestationsnivån för olja för motorer finns på övre delen av American Petroleum Institute (API) symbol på olja kan etiketten. Olja som är lämplig för bensinmotorer är märkt med ett "S" följt av en annan bokstav.

Energibesparingsplan

rating på botten av API symbolen identifierar oljan ha energibesparande egenskaper. Tillsammans med detta är en kategorisering, CI-Plus, som markerar motoroljor som ger en hög nivå av skydd mot viskositetsökning eller viskositet förlust.


Relaterade artiklar


Hur tar jag av motorn bälten i en 2003 GMC Sierra?
Hur installerar jag en V-rem för en 1973 ford 302?
hur man byter ett batteri för en 2005 Honda Pilot
hur man läser en mätare batteriladdare
hur man rengör c5 fälgar
Hur tar jag bort bromsbeläggen från en 1998 Lexus es300?
kan syntetisk olja ersätts med icke syntetisk olja?
Hur tar jag bort glödlampor kupol ljus i en 2000 Grand Am?
hur man stänger en elbil fönster
hur man byter luften i kabinen filtret i en 2008 Honda Odyssey