hur man skyddar en katalysator

hur man skyddar en katalysator

Katalysatorer är obligatorisk kontroll av utsläpp anläggningar som ingår i en bils avgaser som omvandlar avgaserna kemikalier såsom kväveoxid och kolmonoxid till koldioxid, syre och vatten. De anordningar som krävs av de flesta statliga lagar och bilar ofta måste genomgå utsläpp tester för att säkerställa att katalysatorn fungerar. Ett problem med katalysatorer är att de innehåller platina och andra värdefulla metaller, vilket gör dem mottagliga för stöld. Tjuvar kommer såg omvandlare av en bil och sedan sälja metallerna till en metall butik, så skydda dina omvandlare bör prioriteras.

Du behöver:
Garage
. Etsning kit.
Converter beskyddare.


1.
Lagra din bil i ett garage när du är hemma om möjligt. Tjuvar letar efter enkla mål och om din bil är låst i ett garage, är de mer benägna att rikta ett annat fordon där de kan få omvandlaren utan lika mycket tid och besvär.
2.

Park i väl upplysta områden på natten. Tjuvar föredrar att arbeta i mörker så de inte kommer att ses medan krypa under bilen såg omvandlare av. Gatlyktorna vara avskräckande eftersom de gör det mer sannolikt att tjuven kommer att upptäckas.
3.
Använd parkeringsplatser som har skötare i dem när det alternativet är tillgängligt. Bara närvaron av en extra uppsättning ögon är ibland tillräckligt för att avskräcka tjuvar omvandlare från plundrar en viss parkeringsplats.
4.
Etch ditt VIN-nummer i din omvandlare med en etsning kit. Om din omvandlare är stulen, detta gör det lättare för polisen att återställa det och få det tillbaka till dig, eftersom de kan bevisa att det är en stulen del.
5.
Installera en katalysator beskyddare . De finns i flera former och består vanligtvis av antingen en bur eller en kabel som klämmor över katalysatorn för att hålla den fäst på själva bilen under transporten. Även om inte idiotsäkert, gör enheterna det svårare att ta bort omvandlare, vilket gör tjuvar mer benägna att söka någon annanstans.

Tips och varningar


 • Toyota pick-up Lastbilarna är oftast riktade för katalysator stöld eftersom de är högre upp från marken och har fyra katalysatorer per fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör med & återvinna däck
  hur man polera polerad aluminium fälgar med klarlack
  Hur återställer jag av däcktrycket på en 1997 corvette?
  hur man utför en automatisk växellåda service
  hur många miles bör bromsar bilen senast?
  varför en bil med låg olja startar inte
  hur man byter den främre lampan blinkers i en 1999 Buick Regal
  hur man byter en kupéfilter på en 2003 Toyota Camry
  Rekommenderade tjänster för bilar Mini Cooper
  släpa verktyg mutter borttagning