hur man målar en överföring pan

hur man målar en överföring pan

Liksom alla motordelar, kan överföringen formen utklädda och målade. Utom synhåll innebär inte att det måste vara ute i sinnet. Överföringen pan lider av lindriga stötar och repor, förutom grime, rost och korrosion som kan försvaga dess struktur. Målning pannan kan vara ett relativt enkelt jobb nästa gång överföringen behöver service, eftersom pannan lossnar som rutinmässigt. De två uppgifter kan utföras som en enda reparation jobb, göra nästa överföringstjänst en renare och mer behaglig upplevelse.

Du behöver:
Domkraft (domkraft, om tillämpligt)
. Pallbockar (fyra).
Hylsnyckelsats (metriska eller standard).
Hylsnyckel.
Förgasare renare.
Sandpapper (320 grit, 800 grit).
Stålborste (litet huvud-tandborste typ)
. Trasor.
Diskmaskiner tvål.
pan.
Kanal lås.
Paint (värmetåligt).
Line skiftnycklar (bränsle eller transmission-typ).
Hink.
Tack hammare.
Tidning.
Packning Scraper.

Måla Transmission Pan


1.
Hissa fordonet tillräckligt hög för att placera den på de fyra pallbockar. Placera domkraften under de fasta delarna av ramen bredvid varje hjul. Använd lämpligt uttag att koppla bort kontakten pannan dränera om den har en. Töm innehållet i en stor container. Om pannan inte har en plugg, måste du lossa pannan bultar i en sådan ordning än ett hörn av pan doppar spilla ut transmissionsolja i behållaren. När det är dränerad, ta bort alla bultar, dra pannan gratis och ställ åt sidan. Vid denna tid bör du använda en packning skrapa bort den gamla packningen material från sändningen ytan. Torka rent när du är klarKontrollera att inga hinder gör bort kastrullen svårt som kraftledningar, Påfyllningsröret eller ett stöd, tvärbalk -. Ta bort dem som är nödvändiga för tillträde i grytan
2.
Ställ in pannan i ett brett mun hink. Spray nog förgasaren renare på det för en grundlig blöta. Låt det sitta i fem minuter och njuta igen. Använd liten stålborste att skura utsidan och insidan av pannan. Ta bort alla transmissionsolja och bebyggda grime. Var särskilt uppmärksam på bulthålet pentryt som löper runt omkretsen. Var noga med att rengöra kök spåret med stålborste. När du är klar, tvätta båda sidor av pannan i milt tvättmedel och torka fullständigt i trasor.
3.
Lägg sidan pannan botten direkt på en hård och slät yta som ett garage golv. Använd en packning skrapa bort alla använda tätningsmaterial från fälgen, torka rent och vänd pannan över med undersidan uppåt. Använd halshornet hammaren pund ner på monteringshålen en i taget tills de plana ut. Detta försäkrar en flush passform för ominstallation.
4.
Torka av pannan ner igen. Ta den grova 320 sandpapper (efter doppas i vatten) och sand utsidan av pannan. Använd korsstreckslinjer, fram och tillbaka slipning rörelser. Wrap ett finger med i sandpapper för att nå in i pentryt spåret. Torka rent.Använd den fina 800 sandpapper på samma sätt, skur och tillbaka över alla områden i pannan. Glöm inte grunda sidor av pannan, använd vertikala och horisontella streck. Skölj rent.
5.
Mask golvytan med ark tidningen och lägga pannan på det botten uppåt. Kontrollera att du har hög temperatur emalj Motorfärg, helst aluminium färg. Skaka färgburken ordentligt i tre minuter att agitera färgen. Håll munstycket cirka 18 inches från metallyta och börja spraya botten av pannan, med början från ena änden till den andra. Gör det en långsam, kontinuerlig svepande rörelse. Omvänd riktning, rör sig något uppåt för att den andra sidan. Fortsätt fram och tillbaka tills hela pannan har fått ett tunt lager . . Upprepa proceduren för tre eller fyra ljus lager. Låt torka innan du tar.Ihop alla delar i den ordning som du tog bort dem.

Tips och varningar


 • Använd aldrig en tjock päls att en del av motorn. Använd tunna flera lager. De kommer att följa betydligt bättre med ingen kör


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslefiltret på en 1993 Ford E-350
  hur man byter bromsljus i en c4 corvette
  Hur byter jag ett bränslefilter på en 1994 Honda Civic?
  Hur dränera jag vätskan servostyrning på en 1993 honda?
  hur du tar bort batteriet i en Audi A4
  hur man byter en fjärrstyrning batteri i fjärrkontrollen
  hur man byter kamrem och dess kostnader
  hur man frigöra en vindruta torkare
  Hur tar jag bort batteriet i en 2005 Mini Cooper?
  Hur öppnar jag huven på en 1990 chevy lumen?