hur man byter en automatisk batteri

hur man byter en automatisk batteri

Byta ett dött bilbatteri är en av de enklare uppgifter i bilverkstäder och att göra det själv kommer att rädda dig från att presenteras med en onödig och orimlig garage räkningen. Om batteriet är särskilt gammal, kan du behöva engagera sig i några enkla skuras slutar kabelklämman, men även detta steg sällan tar mer än 10 till 15 minuter. En regel att komma ihåg när du ansluter kablarna till en ny batterier är att alltid säkra den röda, positiva kabeln först

Du behöver:. .
Gummihandskar
Skiftnyckel.
Liten stålborste.
50/50 blandning av bakpulver och vatten.
Vaselin.


1.
Sätt på gummitätning handskar. Lossa batteriet bult som fäster klämman på den svarta minuskabeln till batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Lossa den svarta, negativa kabeln från det gamla batteriet. Därefter lossa batteriet bulten i den röda, positiva kabelklämma med hjälp av en skiftnyckel. Lossa den röda pluskabeln från batteriet.
2.
Lossa och ta bort maskinvara hålla ner batteriet på brickan. Återigen är en skiftnyckel oftast det bästa verktyget för att avlägsna alla håll ner hårdvara. Ta bort det gamla batteriet ur facket och lägg den åt sidan.
3.
Skrubba insidan av svart och rött kabelklämman slutar, med en stålborste och en 50/50 blandning av bakning läsk och vatten. Efter skurning kabelklämmorna, kan du behöva skrubba rester från batterilådan också, med samma pensel och bakpulver /vatten blandning. Detta kommer att rensa ut alla korrosion orsakad av sulfat uppbyggd.
4.
Täck insidan av kabelklämman slutar med vaselin, för att hindra eventuella framtida korrosion.
5.
Placera det nya batteriet i dess fack och säkra alla batteri hålla ner hårdvara med din nyckel.
6.
Tryck på den röda , pluskabeln slut slå ned på den positiva batteripolen först, och säkra klämman på batteriet med din nyckel. Skjut därefter svart, minuskabeln slut slå ned på den negativa batteripolen och säkra det med din nyckel.
7.
Ta din gamla batteriet till närmaste service verkstad, butik auto utbudet eller återvinningscentral som ska återvinnas. Bilbatterier kan inte bara kastas i papperskorgen, med tanke på deras höga grad av toxicitet.

Tips och varningar


 • Samtidigt som ersätter ditt batteri, se extra se till att din bil är avstängd genom att ta nycklarna ur tändningen.
 • Batterisyra är starkt frätande. Kom ihåg att ha handskar på hela tiden medan du hanterar kabelklamrar slutet och det gamla batteriet.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort den muttrarna på en 2006 VW Jetta?
  hjul hastighetssensor problem
  hur man programmerar nyckelbrickan för en Lincoln LS
  Hur dränera jag radiatorn i en 2001 Jeep Cherokee?
  Hur kan jag bli av med gamla däck i Kalifornien?
  hur man kan stoppa Honda tjuvar
  och nackdelar med syntetisk oljebyten
  Hur installerar jag en termostathuset packning V40 i en 2002 Volvo?
  vad är en topplockspackning?
  Hur byter jag en gas filter på en 626 mazda?