hur man byter chevy rotorer

hur man byter chevy rotorer

Chevy bromsbelägg få det mesta av uppmärksamheten under löpande bromsunderhåll. Elektroderna är tillverkade av mindre hållbart material och därmed slitage snabbare än bromsen rotorer som är gjorda av metall. Bromsbeläggen är utrustade med metallklämmor kallade bromsen indikatorer slitage. Indikatorerna blir utsatt när elektroderna är slitna tunna nog för att behöva bytas ut. Klippen ta kontakt med rotorerna att släppa ut en signal för att uppmärksamma föraren. Kontakten (skrapning) kan orsaka skador på ytan av skivor, som orsakar scoring som kommer att bära nya bromsklossar snabbare och minskar effektiviteten i Chevy bromsar.

Du behöver:
rörtång
. Jack.
Pallbockar.
Wire klädhängare eller bungee rep.
13 mm hylsa.
Ratchet.
15 mm nyckel.
Broms renare.
Kedjesmörjmedel.
Stålborste.
Ersättning rotorn.
Shop trasa.
Byte bromsbelägg.
C-klämma eller kanal-lock tång.


1.
Lossa muttrarna på drivhjulen med broms rotorer du tänker ersätta med en rörtång. Placera en domkraft under ramen av Chevy och lyft däcken från marken. Placera pallbockar under axlarna nära hjulen för stöd. Sänk Chevy på läktaren och ta bort muttrarna. Ta hjulen.
2.
Ta bort de två stiften bromsok bild från första bromsok med 13 mm hylsa och spärrskaft. Lyft av bromsok från rotorn och bromsok bron. Häng upp bromsok från övre styrarm ovanför bromsen församling med en tråd klädhängare eller bungee rep.
3.
Ta bort bromsbeläggen från facken bromsok bron genom att dra ut den övre kanten Varje pad följt av den nedre kanten. Ta bort bultarna bromsok bron med en 15 mm nyckel. Lyft bron från rotorn och den åt sidan.
4.
Spray kedjesmörjmedel på området bakom rotorn att ta bort rost och bromsvätska vis gör rotorn borttagning svårt. Låt smörjmedlet tränger in i utrymmet mellan rotorn och styrspindeln vid borttagning av bromsok och bromsok bro på motsatt sida av fordonet.
5.
Ta rotorn med båda händerna och dra den rakt ut från hjulnavet. Rengör hjulskruvar styrspindeln med broms delar renare och en stålborste.
6.
Rengör ny rotor noggrant med broms renare och en butik trasa. Placera rotorn på hjulbultarna med den upphöjda mittsektion av skivan utåt. Skjut rotorn hela vägen på navet. Placera bromsok bron över ny rotor och skruva i stallet bultar för hand. Dra åt båda bro bultarna med 15 mm nyckel.
7.
Sätt i det nya bromsbelägg i spåren bromsoket bron.
8.
Placera en av de slitna bromsbeläggen över båda bromsok kolvar på insidan av oket. Placera en C-klämma eller kanal-lås tång över plattan och baksidan av bromsoket. Pressa klämman eller tång för att tvinga båda kolvarna i sidan av bromsoket. Ta bort C-clamp och bromsbelägg när båda kolvarna är helt nedtryckt i sidan av bromsoket.
9.
Placera bromsok över de nya bromsbeläggen och bromsoket bron. Skruva i bromsoket bilden bultar och dra åt dem med de 13 mm hylsa och spärrskaft. Flytta till andra sidan av Chevy och byt rotorn. Byt bromsok bron och bromsbelägg. Tryck ner bromsok kolvar och placera bromsok över den nya bromsbelägg. Skruva i bromsoket bilden bultar och dra åt dem med hylsa och spärrnyckel.
10.
Tillbaka hjulen på hjulet bultar. Skruva på muttrarna för hand. Lyft Chevy med domkraft och tag bort domkraften. Sänk däck till marken och dra åt muttrarna med rörtång.


Relaterade artiklar


hur man spola automatlåda olja
hur man spola ett element på en 1994 Chevy Camaro
Hur tar jag bort en Skoda Felicia stereo bil?
hur man polera strålkastarna omfattar
hur man kan återställa läder auto platser
Hur byter jag bromsbelägg i en 1993 förorts?
rensar munstycken Vindrutespolare
hur du återvinner förpackningar motorolja
Hur gör jag kuddar byta broms för ett 1981 korvett?
Hur ändrar jag bränslefilter på en 2000 chevy uttrycka 3500?