hur man byter bränslefiltret på en Duramax 6,6 turbo diesel

hur man byter bränslefiltret på en Duramax 6,6 turbo diesel

Den 6,6 liter Duramax diesel som tillverkas av General Motors och har använts i Chevrolet och GMC lastbilar sedan 2001. Fortfarande i produktion och med 2010, är Duramax en åtta-cylindrig, turboladdad motor som är frivillig dem som behöver mer effekt och vridmoment än som erbjuds av den vanliga bensinmotorn för dessa lastbilsmodeller. Den Duramax bränslefiltret ligger i motorrummet, och det garanterar att rent bränsle levereras till insprutningssystemet

Du behöver:.
Bränslefilter skiftnyckel.
Tråget.
Vattenavskiljare nyckel.
Byte bränslefilter kit.
Platt skruvmejsel.


1.
Öppna huven och leta reda på bränslefiltret på passagerarsidan i motorrummet, nära brandväggen. Låt motorn svalna, om den har varit igång.
2.
Tryck de två frigöringsflikarna på kablaget anslutningen på vattenavskiljare monteras på botten av bränslefiltret. Dra kabeln nedåt och ur vattnet avskiljaren.
3.
Placera käftarna på ett filter skiftnyckel runt bränslefiltret. Vrid nyckeln i moturs riktning för att lossa filtret från fästet. Ta bort nyckeln och avsluta vrida av filtret för hand. Sänk filtret rakt ner och låt den vila på ramen järnväg.
4.
Ta tag i kanterna på plasten passagerarsidan hjulhuset liner från utsidan av fordonet bakom framhjulet, och dra det nedåt. Nå i öppningen och ta bort filtret från ramen järnväg. Töm bränslet från filter till ett tråget.
5.
Ta bort den vita, plast vattenavskiljare från botten av bränslefiltret med en speciell nyckel tillgänglig från bildelar butiker. Ta den gamla O-ringen från separatorn och skjuter på en ny från ditt nya bränslefiltret kit. Trä avskiljaren på botten av det nya bränslefiltret och skruva fast den med specialverktyg.
6.
Ta bort det gamla filtret packningen och placera en ny från din bränslefilter kit i samma läge. Placera filtret i upprätt läge på ramen järnväg genom öppningen i hjulet väl liner. Tryck linern tillbaka tills det snäpper på plats.
7.
Når ner och plocka upp filtret från motorrummet och höja den till filtret monteringsytan. Trä filtret på plats för hand, dra sedan med filtret skiftnyckel. Skjut upp kopplingen vattenavskiljare tillbaka in i ledningsnätet kontakten tills den låses på plats.
8.
Lossa den svarta luftskruv ovanpå bränslefiltret huset med en platt skruvmejsel tre svängar. Pumpa runt pumphandtaget på toppen av filterhuset tills bränsle börjar sippra från skruven. Dra åt skruven. Starta motorn och kontrollera tätheten. Dra åt filtret ytterligare med filtret skiftnyckel, om det behövs. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur reparera kvart panel
skäl att ersätta filter kabinluft
ren en pop-up campingbilar
kan återställa fogged strålkastare
hur man byter tomgång ventilen flygkontrollen
checklista för planerat underhåll av fordon för en Range Rover
Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 1988 Oldsmobile Cutlass Ciera?
hur man installerar glödstift
hur man kan kontrollera kablar bilbatteri med en ohmmeter
hur du tar bort en topp Jeep Wrangler